Antena 3 CNN Show Showbiz Empire: ?Naşul I?, cel mai bun film al tuturor timpurilor

Empire: ?Naşul I?, cel mai bun film al tuturor timpurilor

Empire: ?Naşul I?, cel mai bun film al tuturor timpurilor
24 Sep 2008   •   18:42

Fanii trilogiei ?Naşul? se pot bucura. Filmul ?Naşul I? în regia lui Francis Ford Coppola, realizat în 1972, cu Marlon Brando şi Al Pacino în rolurile principale ocupă locul întâi în topul celor mai bune 500 de filme ale tuturor timpurilor, realizat de revista Empire. La sondaj au participat 10.000 de cititori ai revistei, 150 de regizori de la Hollywood şi 50 de critici de film, anunţă BBC.

Pe locurile următoare s-au clasat ?Indiana Jones şi căutatorii arcei pierdute? (1981) şi ?Imperiul Contraatacă: Ediţie Specială? (1980), din seria ?Star Wars?. Topul celor mai bune cinci filme ale tuturor timpurilor este completat de ?Închisoarea Îngerilor? (1994), de Frank Darabont, şi megaproducţia ?Fălci?, în regia lui Steven Spielberg.

?Băieţi buni? (1990) de Martin Scorsese, ?Apocalipsul acum? de Coppola (1979), ?Cântând în ploaie? (1952), şi mai recentele ?Pulp Fiction? (1994) şi ?Fight Club? (1999) se plasează de aesemenea în clasamentul celor mai bune 10 filme.

Topul a rezervat şi surprize cinefililor, filme clasice precum ?Sunetul muzicii? sau ?Easy Rider? al lui Dennis Hopper, precum şi laureatul Oscarurilor, ?Shakespeare in love? nu au intrat în top, pe când filme mai noi, precum ?The Fountain? sau ?Batman The Black Knight? s-au regăsit în primele 500 de pelicule.

Vedeţi topul complet pe siteul revistei Empire

Atena3.ro

×
Subiecte în articol: Star Wars
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close