Antena 3 CNN Show Showbiz Nunta regală, în cifre: Vezi câţi oameni au muncit pentru acest eveniment

Nunta regală, în cifre: Vezi câţi oameni au muncit pentru acest eveniment

Nunta regală, în cifre: Vezi câţi oameni au muncit pentru acest eveniment
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Mai 2011   •   15:00
"Nunta secolului" a insemnat multă muncă în plus pentru cei care au fost angajaţi să se ocupe de nunta lui Will şi Kate. Astfel, croitoresele care au realizat rochia miresei au fost nevoite să se spele pe mâini la fiecare jumătate de oră, pentru a evita ca rochia să se murdărească. De asemenea, acele pe care acestea le-au folosit au fost schimbate la fiecare trei ore ca să nu se tocească.

Deşi rochia soţiei prinţului William a avut o trenă de numai 2,7 metri, ea a necesitat foarte multă muncă. Fiecare motiv de dantelă aplicat pe rochia lui Catherine Middleton a fost ataşat cu nişte cusături minuscule, aflate la 2-3 milimetri distanţă. Ca nu cumva să o murdărească, croitoresele au fost obligate să se spele pe mâini la fiecare 30 de minute. Croitoresele nici măcar nu au ştiut iniţial pentru cine era rochia.

Nunta secolului a însemnat şi foarte multă muncă de bucătărie.  La dineul de la prânz ţinut la Palatul Buckingham au participat peste 600 de invitaţi care au fost serviţi nu mai puţin de 10.000 de gustări. 20 de bucătari au muncit zile în şir pentru ele. Alţi 300 de membri ai familiei şi prieteni apropiaţi ai mirilor au gustat din cele două torturi realizate de o echipă de 17 cofetari. Primul, unul tradiţional cu 8 etaje, a fost decorat cu 900 de flori de zahăr, iar celălalt a fost realizat din 17 kilograme de ciocolată şi aproximativ 1.700 de biscuiţi.
 
Şi securitatea a fost foarte importantă. Nu mai puţin de 5.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pe străzile londoneze, în timpul nunţii regale, pentru a evita orice fel de incident pe parcursul ceremoniei religioase şi a paradei, fără să-i mai numărăm pe ofiţerii serviciilor de informaţii mobilizaţi. Aceştia au arestat 55 de britanici din cei prezenţi pe traseul spre Westminster Abbey, locul unde a avut loc ceremonia religioasă.

După terminarea ceremoniei, 130 de lucrători de salubritate au strâns peste 140 de tone de gunoi lăsate în urmă de cei care au urmărit evenimentul. Costurile de salubrizare şi cele de protecţie au ajuns la aproximativ 10 milioane de lire.
 

×
Subiecte în articol: nunta regala
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close