Antena 3 Show Showbiz Regimul pe care ar fi trebuit să-l țină Ileana Ciuculete. E "Biblia" bolnavilor de ciroză hepatică

Regimul pe care ar fi trebuit să-l țină Ileana Ciuculete. E "Biblia" bolnavilor de ciroză hepatică

de M.Z.    |    31 Mar 2017   •   22:09
Regimul pe care ar fi trebuit să-l țină Ileana Ciuculete. E "Biblia" bolnavilor de ciroză hepatică

Ciroza hepatică, boala care i-a curmat viața Ilenei Ciuculete, poate fi progresivă și fatală, în anumite condiții.

În crizele de ciroză hepatică se începe cu câteva zile de repaus obligatoriu la pat şi regim de protecţie cu lichide. Se continuă cu un regim alimentar complet (aproximativ 45 cal/kg corp pe zi), bogat în proteine şi vitamine, potrivit Stirilekanald.ro.

Necesarul proteic este recomandat sub formă de lapte, produse lactate şi cereale, mai ales seminţe germinate de orz şi grâu, luand în calcul că bolnavul metabolizează foarte greu proteinele animale. Necesarul de lipide se preia din produsele lactate, untdelemn şi puţin unt. Glucidele vor acoperi consumurile energetice prin cantitatea de 300-400 g/zi.

Nu se va neglija necesarul de vitamine, atât hidrosolubile (B, C, H, P) cât şi liposolubile (A, D, E, F, K), precum şi sărurile minerale care măresc vitalitatea organismului şi reglează metabolizarea alimentelor consumate.

Cântăreața Ileana Ciuculete a murit pe 14 martie, la spital, din cauza unei boli incurabile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close