Antena 3 CNN Show Showbiz Sepultura va concerta sâmbătă seară la Sala Polivalentă din Bucureşti

Sepultura va concerta sâmbătă seară la Sala Polivalentă din Bucureşti

Sepultura va concerta sâmbătă seară la Sala Polivalentă din Bucureşti
Sursa foto: Sepultura
07 Feb 2009   •   18:25

Trupa braziliană de thrash-metal (heavy-metal) Sepultura concertează, sâmbătă, în cadrul primei ediţii a My Metal Festival, la Sala Polivalentă din Capitală. Evenimentul face parte din turneul mondial de promovare al celui mai recent album Sepultura, intitulat "A-Lex" şi lansat la 23 ianuarie 2009 sub egida Steamhammer. Sepultura a mai susţinut până acum două concerte în România. Unul în 2003 la Arenele Romane din Bucureşti, iar cel de-al doilea concert în 2007, la Amfiteatrul Mihai Eminescu, tot din Bucureşti.
După concert, membrii trupei Sepultura vor da autografe şi se vor fotografia cu fanii la Hard Rock Cafe din Bucureşti, ocazie cu care membrii trupei vor dona câteva obiecte personale clubului.
Formaţia Sepultura a luat naştere în Brazilia în anul 1982. După un debut neconvingător cu albumul "Morbid Visions", Sepultura lansează în 1987 "Schizophrenia", un album care îi aduce un contract cu Roadrunner Records. Cu Roadrunner distribuind "Schizophrenia" pe plan mondial, Sepultura a câştigat un număr impresionant de fani, peceltuit în 1989 cu "Beneath the Remains", care a fost urmat de un lung turneu european.
În momentul lansării următorului album "Arise" în 1991, Sepultura se afla în Phoenix, Arizona (Statele Unite) şi devenea una dintre cele mai apreciate formaţii metal a anilor '90. Chaos A.D. (1993) a devenit un alt album-hit al comunităţii metal şi a contribuit la naşterea genului groove metal. Sepultura a continuat în 1996 cu albumul Roots, în care trupa a experimentat elemente preluate din muzica triburilor indigene din Brazilia şi thrash metal tradiţional cu sound lent din aria nu metal.
După lansarea albumului "Roots", membrii trupei au decis să o concedieze pe Gloria, managerul trupei şi soţia lui Max Cavalera. Imediat, Max Cavalera a decis să părăsească Sepultura, formând la scurt timp trupa Soulfly. Locul de solist vocal a fost preluat de Derrick Green. Sub această nouă componenţă, Sepultura lansează albumele "Against" şi "Nation" care însă nu se bucură de un succes impresionant.
A urmat "Roorback" în 2003, care a primit critici pozitive, iar în 2005 dublul-DVD şi dublul-CD "Live In Sao Paulo". Următorul album, intitulat "Dante XXI" a fost lansat în martie 2006, inspirat fiind din Divina Comedie a lui Dante. Discul a fost apreciat de critici şi foarte bine primit de fani. În 12 iunie 2006 s-a anunţat oficial abandonul bateristului Igor Cavalera din motive familiale. Jean Dolabella (ex-Udora) i-a luat locul.
În prezent, componenţa Seputura este: Andreas Kisser - chitară, Derrick Green - voce, chitară, Paulo Jr. - chitară bass şi Jean Dolabella - tobe.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Sala Polivalenta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close