Antena 3 CNN Sport 200 de sportivi s-au înfruntat la Campionatul Naţional de Karate Goju-Ryu. Povestea de succes a Emiliei Ştorobăneanu, campioana de 15 ani, cu peste 100 de medalii

200 de sportivi s-au înfruntat la Campionatul Naţional de Karate Goju-Ryu. Povestea de succes a Emiliei Ştorobăneanu, campioana de 15 ani, cu peste 100 de medalii

Antena 3 vă prezintă, în exclusivitate, povestea de succes a uneia dintre campioanele de aur a României, Ştorobăneanu Maria Emilia, care astăzi împlineşte frumoasa vârstă de 15 ani.

200 de sportivi s-au înfruntat la Campionatul Naţional de Karate Goju-Ryu. Povestea de succes a Emiliei Ştorobăneanu, campioana de 15 ani, cu peste 100 de medalii
Sursa foto: Emma Emma/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    18 Oct 2021   •   17:43

Peste 200 de sportivi, reprezentând 19 cluburi din toată țara, s-au înfruntat la Campionatul Național de Karate Goju-Ryu Tradițional, desfăşurat în comuna Dragomireşti, din Dâmboviţa

Cobra Karate, unul dintre cele mai titrate cluburi din ţară

Primul loc în clasamentul cluburilor a fost ocupat de Cobra, cu 115 medalii dintre care 47 de aur.

Antena 3 continuă să vă prezinte povestea micilor mari campioni de aur ai României

Astăzi este despre ea, Ştorobăneanu Maria Emilia, care astăzi împlineşte frumoasa vârstă de 15 ani.

Elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Nichita Stănescu din Capitală, sportiva este legitimată de şase ani la Clubul Cobra Karate, avându-l ca antrenor emerit pe Sensei Kelemen Adrian.

Emilia s-a apucat de karate la 9 ani, iar în 6 ani a reuşit să obţină peste 100 de medalii, 57 fiind de aur la competiţii naţionale, cât şi internaţionale (Ungaria, Bulgaria, Turcia, Bosnia, Italia, Serbia).

Trei ani la rând, Emilia a reuşit să se menţină pe locul 1 la campionatele naţionale, la categoria ei de vârstă, ultima medalie de aur fiind câştigată weekend-ul trecut, în judeţul Dâmboviţa.

Pentru a se menţine în formă, sportiva merge la antrenamente de cinci ori pe săptămână, ea participând şi la alte stagii de pregătire organizate şi de Federaţia Română de Karate.

Eforturile pe care le depun părinţii, de multe ori nu sunt suficiente pentru ca sportivii să poată participa la cât mai multe concursuri internaţionale, aşa cum ei şi-ar dori.

Chiar dacă în spatele fiecărei medalii câștigate este foarte multă muncă, perseverență, pasiune, sacrificii, multe vacanțe nebifate, părinții nu abandonează misiunea pe care o au.

Deşi trăim vremuri grele, inimaginabile, acești sportivi se luptă zilnic cu grijile, dar şi cu fricile, demonstrând apoi, că drumul către succes nu este imposibil, visul lor fiind mult mai puternic decât orice alt obstacol.

Se spune că un adevărat campion este cel care se ridică, chiar şi atunci când nu mai poate. Campionii României care reprezintă tricolorul cu mândrie au un suflet de aur, precum medaliile pe care le poartă pe piept. 

La mulţi ani, Emilia. România este mândră de tine. La mulţi ani, viitori campioni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close