Antena 3 CNN Sport 5 simboluri care îți poartă noroc

5 simboluri care îți poartă noroc

Fiecare cultură are un simbol sau o practică diferită, care se crede a fi aducătoare noroc. În spatele acestor simboluri nu se află neapărat superstițiile, ci și o istorie fascinantă.

5 simboluri care îți poartă noroc
15 Mai 2020   •   19:01

Multe dintre ele au fost folosite pentru a proteja oamenii de deochi sau energii negative, iar altele au fost folosite pentru a crește probabilitatea fertilității sau pentru a aduce noroc. În acest articol o să vedem care sunt cele mai cunoscute 5 simboluri aducătoare de noroc.

Potcoava

Acest simbol antic ne apară împotriva deochiului și ne aduce noroc. Legenda spune că ea trebuie păstrată cu vârfurile îndreptate în sus pentru a ține norocul înăuntru. Foarte multe persoane aleg să pună potcoave deasupra ușii de la intrare pentru că sunt aducătoare de noroc, ocrotesc oamenii și animalele de energii negative.

Potcoava ca și simbol norocos îți are originile în Marea Britanie. Legenda spune că Sf. Dunstan, un fierar, ar fi fost țintuit cu o potcoavă de piciorul diavolului care i-ar fi garantat că va ține răul departe de casele oamenilor daca va rezista legat și dacă le va recomanda  să-și bată potcoave pe uși. 

Chiar dacă îți vine să crezi sau nu, acest simbol aducător de noroc vine la pachet cu multe beneficii atunci când alegi să îl porți pe post de talisman. Nu numai că vizual, arată foarte bine, dar te vei găsi și în situații norocoase la care cel mai probabil nici nu te așteptai. De exemplu, atunci când vrei să obții un job mult dorit sau când vine vorba de câștigul unor premii. Îți poți încerca norocul chiar și la jocurile de casino pentru că există șanse să obții bonusuri substanțiale sau rotiri gratuite la sloturi.

Astăzi, toată lumea poartă o potcoavă pentru a-i proteja de energia negativă și pentru a le aduce noroc. Așadar, potcoava nu apăra numai piciorul calului, ci și norocul omului!

Dreamcatcher sau talismanul viselor

Dreamcatcher-ul, numit și prinzător de vise sau talismanul viselor a fost conceput pentru a proteja somnul oamenilor de coșmaruri. Dreamcatcher-ul este format dintr-un inel de lemn în care se găsește o pânză de păianjen și este decorat cu pene. Este cunoscut faptul că prinzătorul de vise își are originea în triburile Ojibway. Aceștia considerau că noaptea este plină atât de vise bune, cât și de coșmaruri.

Când un prinzător de vise este atârnat deasupra locului în care dormiți, se mișcă liber noaptea și prinde visele în timp ce acestea se plimbă. Visele bune, cunoscându-și calea, trec prin deschizătura din centrul pânzei de păianjen, în timp ce coșmarurile, neștiind calea, sunt prinse în pânză și distruse la prima rază de soare, iar penele acționează ca niște scări permițând viselor bune să coboare asupra persoanei care doarme. Este recomandat să îți cumperi un dreamcatcher și să-l poziționezi în apropierea patului. Poți bineînțeles și să-ți confecționezi singur unul!

Gărgărița

Gărgărița sau buburuza este un simbol al norocului în majoritatea legendelor. Gărgărița mai este numită și mesager al destinului. Dacă vezi des buburuze, înseamnă că trebuie să fii mai recunoscător pentru tot ceea ce ai în viața ta și, de asemenea, este posibil să îți apară în cale situații neprevăzute din care vei avea de câștigat. Atunci când ți se așază o gărgăriță pe mână nu uita să îți pui o dorință. Magia este întotdeauna peste tot și poți fi sigur că universul pregătește ceva minunat pentru tine, de fiecare dată când în cale îți apare o gărgăriță.

Cei care cred în puterea simbolului gărgăriței pot purta o bijuterie în forma acesteia pentru a fi înconjurat de situații pozitive și de noroc.

Îți vine să crezi că aceste mici insecte pot aduce atât de mult noroc?

Trifoi cu 4 foi

Trifoiul cu 4 foi este unul dintre cele mai comune simboluri ale norocului din lumea occidentală. Fiecare frunză a trifoiului cu 4 foi are și o semnificație. Prima este simbolul credinței, a doua semnifică speranța, cea de-a treia frunză înseamnă dragoste și, bineînțeles, cea de-a patra este pentru noroc. Șansele de a găsi un trifoi cu 4 foi sunt extrem de scăzute, din acest motiv este considerat a fi atât de norocos.

Acest simbol al norocului, spre deosebire de celelalte, a reușit să se răspândească la nivel mondial. Este un simbol ce provine din Irlandei și încă din cele mai vechi timpuri i s-a atribuit această semnificație de către popoarele lumii. În Irlanda, trifoiul era folosit de Sfântul Patrick și se credea că cine găsește un trifoi cu patru foi este binecuvântat cu Harul lui Dumnezeu.

Poți purta Trifoiul cu 4 foi pe medalioane, broșe sau cercei.  Se spune că dacă porți trifoiul cu patru foi în piept, nu doar că vei avea foarte mult noroc, dar vei atrage și iubirea ta adevărată.

Hamsa

Hamsa, cunoscută drept Mâna Fatimei, este un simbol de protecție foarte cunoscut, folosit împotriva energiilor negative și fiind recunoscut ca simbol sacru în multe culturi și religii, inclusiv în iudaism, budism, shamanism, hinduism, creștinism, Jainism și credința islamică.

În forma lui cea mai simplă simbolul pentru Hamsa este mâna. Este un simbol talismanic pe care evreii îl consideră aducător de bunătate, abundență, fertilitate, sănătate și noroc. Este recunoscut ca simbol al protecției în fiecare credință. Oamenii poartă această amuletă atunci când au încredere în Puterea Supremă, indiferent care este credința lor.

Cuvântul Hamsa înseamnă cinci în ebraică. Acest simbol este cunoscut sub mai multe denumiri, iată patru cele mai importante.

·        Mâna Fatimei: Acest nume este derivat din credințele islamice și poartă numele Fatima, fiica Profetului.

·        Mâna lui Miriam: În cultura evreiască, Hamsa este un simbol al Mâinii lui Dumnezeu. Se numește Mâna lui Miriam după sora lui Moise și Aaron.

·        Mâna Maicii Domnului: Acest nume provine din tradiția creștină, unde simbolul a fost numit după mama lui Isus, Maria.

·        Hamesh: Cuvântul hamesh înseamnă cinci în ebraică. Reprezintă numele „Heh”, care este unul dintre numeroasele nume ale lui Dumnezeu.

Indiferent dacă crezi în noroc sau nu, motivele pentru care aceste legende s-au răspândit de-a lungul istoriei pot fi suficient de convingătoare pentru a te face un colecționar al acestor talismane. Acestea sunt doar câteva exemple de talismane norocoase pe care oamenii le poartă pentru a le aduce protecție, succes, sănătate și, desigur, NOROC!

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close