Antena 3 CNN Sport A fost violată, dar apoi plătită să tacă. Ieri, totul a răbufnit

A fost violată, dar apoi plătită să tacă. Ieri, totul a răbufnit

A fost violată, dar apoi plătită să tacă. Ieri, totul a răbufnit
21 Dec 2017   •   11:40

La sfârșitul anului 2016, când acuzațiile de agresiune sexuală de la lotul olimpic de gimnastică al Statelor Unite ale Americii, care îl aveau în prim-plan pe doctorul Larry Nassar, făceau înconjurul lumii, ”avocații forului i-au cumpărat tăcerea lui McKayla Maroney”, spune reprezentantul fostei sportive.

Informația a fost publicată de John Manly, avocatul lui Maroney. El a depus o plângere, în acest sens, în cursul zilei de miercuri, la Curtea Supremă de Justiție din Los Angeles, în numele fostei gimnaste olimpice, scrie Digisport.

"Au dispus să se angajeze într-o acoperire sistematică a întregii probleme", a declarat Manly, când a fost întrebat despre acordul de confidențialitate. La sfârșitul anului 2016, Federația de Gimnastică din SUA a plătit-o pe Maroney să semneze un acord de confidențialitate. ”A cumpărat în mod efectiv tăcerea unuia dintre cele mai cunoscute sportive”, a spus Manly, care nu a vrut însă să dezvăluie suma. Cei de la The Wall Street Journal susțin că Maroney a fost plătită cu suma de 1,25 milioane de dolari (un milion de euro).

”Maroney a semnat cu bună-credință acordul”, a mai spus Manly, ”dar a făcut-o într-un moment în care era traumatizată emoțional de știrile care indicau faptul că Nassar a abuzat sexual zeci de alte femei sub ”masca” tratamentului medical”.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close