Antena 3 CNN Sport A murit Florin Grapă, unul dintre antrenorii marcanți în voleiul feminin românesc. Avea 68 de ani

A murit Florin Grapă, unul dintre antrenorii marcanți în voleiul feminin românesc. Avea 68 de ani

Doliu în lumea sportului! Florin Grapă, unul dintre antrenorii marcanți în ultimele decenii în voleiul feminin românesc, a murit la 68 de ani.

A murit Florin Grapă, unul dintre antrenorii marcanți în voleiul feminin românesc. Avea 68 de ani
Sursa foto: Stiinta Bacău
de Claudia Popovici    |    27 Dec 2022   •   16:33

Tragicul anunț a fost făcut de Federația Română de Volei. 

"Născut la 20 noiembrie 1954, Florin Grapă s-a stins din viață în această dimineață, după o luptă dură cu o boală nemiloasă. 

Între 1986 și 2000 a fost antrenorul selecționatelor de cadete și junioare ale României. Apoi, din 2001, a pregătit în mai multe rânduri lotul național de senioare, sub conducerea sa, naționala calificându-se de mai multe ori la Campionatele Europene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Profesor Universitar Doctor la Universitatea din Bacău, domnul Florin Grapă a fost unul dintre cei mai valoroși antrenori din istoria voleiului românesc.

De numele său se leagă toate performanțele formației feminine Știința Bacău, pe care a preluat-o în 1988, când echipa era în liga secundă și pe care a condus-o și a iubit-o până la în ultimele clipe ale vieții.

A promovat pe prima scenă cu această formație în 1989 și de atunci a transformat-o într-o forță și într-un reper al voleiului feminin românesc. 

De-a lungul timpului, a câștigat cu această echipă mai multe titluri de campion național și Cupe ale României, a condus-o în fazele superioare ale tuturor cupelor europene, dar a și descoperit și lansat foarte multe nume mari ale voleiului feminin autohton, foarte multe jucătoare descoperite și formate de domnia sa ajungând să joace în echipa națională a României. 

Prin dispariția sa, voleiul românesc a pierdut o imensă personalitate. 

Florin Grapă va fi depus joi, 29 decembrie, la ora 10.00, la capela de la Cimitirul Central din Bacău, calea Mărășești, nr. 161.
 
Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 31 decembrie, la ora 10.00, la biserica din interiorul Cimitirului Central Bacău.

×
Subiecte în articol: volei a murit antrenor
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close