Antena 3 CNN Sport A murit Iosif Lereter, legendarul fotbalist al Generației de Aur de la UTA Arad: "Mergi cu bine! Bătrâna Doamnă îți mulțumeşte"

A murit Iosif Lereter, legendarul fotbalist al Generației de Aur de la UTA Arad: "Mergi cu bine! Bătrâna Doamnă îți mulțumeşte"

Iosif Lereter, primul fotbalist român cu 300 de meciuri pe prima scenă, s-a stins din viață, anunță UTA Arad.

A murit Iosif Lereter, legendarul fotbalist al Generației de Aur de la UTA Arad: "Mergi cu bine! Bătrâna Doamnă îți mulțumeşte"
Sursa foto: UTA Arad | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Ian 2024   •   18:05

Iosif Lereter a murit la vârsta de 90 de ani, iar vestea tristă a fost dată chiar de clubul de fotbal UTA Arad, unde a fost căpitan.

"Ne luăm rămas-bun de la unul din marii Căpitani ai UTA-ei, unul dintre marii eroi dintr-o Generație de Aur a Bătrânei Doamne: azi-noapte s-a stins Iosif Lereter, lider al vestiarului roş-alb în anii ultimelor două titluri.

"Loli", cum i-au spus colegii de echipă, s-a născut pe 23 iulie 1933, la Oțelu Roşu. Acolo a ṣi început fotbalul, apoi s-a afirmat la Politehnica Timişoara, alături de care a câştigat un prim trofeu, Cupa României.

A venit la UTA pe când avea 36 de ani, vârstă la care erau greu să se gândească la mărire, dar el a fost uimitor aici!

În jurul lui au clădit Coco Dumitrescu şi Ioan Reinhardt acea echipă formidabilă care, pe lângă cele două titluri, a făcut furori cu "Momentul Feyenoord" din 1970 sau cu "Primăvara Europeană" de doi ani mai târziu.

Citește și: România, o forță în tenisul de masă. Şi-a asigurat cinci medalii la Europenele Under-21

A jucat un meci pentru naționala României, iar în 1971 a devenit primul fotbalist român cu 300 de meciuri pe prima scenă. Maestru Emerit al Sportului, a îmbrăcat tricoul Aradului până în 1972, când s-a retras în aplauzele întregului nostru stadion.

A antrenat mai târziu Constructorul Timişoara şi UMT, a fost preşedinte la Poli, profesând în acelaşi timp ca inginer în oraşul de pe Bega. În 1991 s-a mutat în Germania.

A revenit în dese rânduri la Arad, unde familia UTA l-a primit cu bucurie de fiecare dată.

Mergi cu bine, Iosif Lereter! Bătrâna Doamnă îți mulțumeşte pentru tot ce i-ai oferit şi va privi mereu spre locul tău din Panteonul colorat în roşu şi alb", a fost scris pe pagina de Facebook UTA Arad.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close