Antena 3 CNN Sport AC Milan a cucerit primul său titlu în Serie A după 11 ani de pauză

AC Milan a cucerit primul său titlu în Serie A după 11 ani de pauză

Milan a cucerit primul său titlu în Serie A după 11 ani, din 2010-11, după o victorie categorică în deplasare la Sassuolo. Leao a dat trei pase de gol, pentru dubla lui Olivier Giroud și golul lui Franck Kessie. Ciprian Tătărușanu devine astfel campion în Serie A.

AC Milan a cucerit primul său titlu în Serie A după 11 ani de pauză
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    22 Mai 2022   •   21:48

Rossoneri aveau sarcina de a face minim un punct pe Mapei Stadium,suficient pentru a-și asigura titlul în Serie A, deoarece aveau un palmares superior față de marea rivală Inter și un avans de două puncte înaintea ultimei runde. Peste 18.000 de fani milanezi au fost prezenți la Reggio Emilia, așa că meciul a dat impresia că e pe terenul de casă al milanezilor.

Olivier Giroud a reluat cu capul o lovitură liberă, dar Andrea Consigli a fost egalat, apoi o avalanșă de ocazii în decurs de câteva minute. Ferrari s-a aruncat pentru a-l împiedica pe Rafael Leao să marcheze clar pe poartă, apoi, la un corner, Fikayo Tomori a încercat să reia cu pieptul, dar a fost respins de o degajare de pe linia porții a lui Maxime Lopez.

Francezul Giroud a reușit să deschidă scorul în minutul 17, cu un șut de la 10 metri, după o cavalcadă de ocazii ale oaspeților.

Al doilea gol a venit în minutul 32, când Leao a păcălit din nou un fundaș și a pasat înapoi de pe linia de fund, pentru ca Giroud să înscrie din nou de la 10 metri.

Cel de-al treilea gol a venit patru minute mai târziu, de pe flancul drept, Rade Krunic furându-i mingea lui Maxime Lopez, pentru ca mai apoi Leao să își completeze triplul asist de pe linia de margine, de data aceasta pentru Franck Kessie, care a trimis cu interiorul piciorului stâng, de la opt metri.

A doua repriză a fost controlată de oaspeți, care au încercat doar să-și mențină avantajul.

Zlatan Ibrahimovic și-a făcut și el apariția de pe bancă și a trimis mingea în plasă, la ceea ce ar fi fost a patra pasă de gol a lui Leao, dar de data aceasta extrema portugheză a fost în offside.

Hamed Traore a fost aproape de golul de consolare în ultimele minute, dar șutul său a ricoșat de la baza stâlpului.

Este primul titlu al Milanului după 11 ani, dar și prima oară când Stefano Pioli câștigă o medalie în calitate de antrenor.

Internaționale Milano s-a impus pe teren propriu tot cu 3-0, în fața Sampdoriei, și termină sezonul pe locul 2 în Serie A.

×
Subiecte în articol: AC Milan
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close