Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Echipa feminină de handbal a României va participa la turneele preolimpice

Echipa feminină de handbal a României va participa la turneele preolimpice

Echipa feminină de handbal a României va participa la turneele preolimpice
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    14 Dec 2011   •   10:17

Naţionala feminină de handbal a României va participa la turneele preolimpice, graţie medaliei de bronz de la Campionatul European din 2010, a anunţat Federaţia Internaţională de Handbal pe site-ul său oficial, citat de Mediafax.

La turneele preolimpice se califică echipele care ocupă locurile 2-7 la Campionatul Mondial din Brazilia. Printre cele opt sfertfinaliste ale competiţiei din America de Sud, stabilite în urma meciurilor de duminică şi luni, se numără ţara gazdă şi Norvegia, care sunt deja calificate direct la JO de la Londra.

În acest caz, celelalte şase echipe calificate în sferturi, Rusia, Croaţia, Danemarca, Spania, Angola şi Franţa, au obţinut biletele pentru turneele preolimpice, iar cea care va câştiga Mondialele obţine participarea directă pentru JO de la Londra.

Astfel, pentru turneele preolimpice mai rămâne un loc, ce revine Suediei, care a încheiat pe poziţia a noua turneul final din Brazilia. Pe lângă echipele de mai sus, fiecare continent mai beneficiază de cel puţin un loc, stabilit pe baza clasamentelor competiţiilor proprii, şi mai poate primi încă unul dacă se numără printre cele mai bune două confederaţii de la Campionatul Mondial.

Fiecare continent are un loc alocat pentru aceste turneele de calificare la Jocurile Olimpice. Japonia reprezintă Asia ca vicecampioană continentală, Argentina reprezintă continentul american ca vicecampioană, iar România reprezintă Europa ca medaliată cu bronz la Euro 2010, iar participanta africană va fi decisă în ianuarie”, se arată în comunicatul IHF.

Cu alte cuvinte, România va participa la turneul de calificare pentru Londra pentru că Norvegia este calificată direct, iar Suedia, vicecampioana europeană, a obţinut participarea în urma locului 9 ocupat la Campionatul Mondial.

Pâncă acum, echipele care au obţinut biletele pentru Londra sunt Norvegia (campioană europeană), Brazilia (campioana Americilor), Coreea de Sud (campioana Asiei) şi Marea Britanie (ţara gazdă). De asemenea, campioana Africii va obţine şi ea dreptul de a participa la Jocurile Olimpice.

Beneficiem de acest bonus, graţie medaliei de bronz de anul trecut, de la Europene, şi mergem la turneele preolimpice. Vom participa în grupa a 3-a, care va fi găzduită de echipa de pe locul trei de la Mondiale şi din care vor merge la Jocurile Olimpice primele două clasate. Cred că vom avea şanse. După Campionatul Mondial din Brazilia, echipa este încă, din fericire, în obiectivul de calificare la Jocurile Olimpice, doar că acesta va fi, probabil, mai greu de realizat”, a declarat Cristian Gaţu, preşedintele FRH, pentru Mediafax.

Turneele preolimpice vor avea loc între 25 şi 27 mai, iar cele mai bune trei echipe clasate la Campionatul Mondial din Braziliavor fi gazde.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close