Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România a suferit prima înfrângere la CM de handbal feminin, 28-33 cu Brazilia

România a suferit prima înfrângere la CM de handbal feminin, 28-33 cu Brazilia

România a suferit prima înfrângere la CM de handbal feminin, 28-33 cu Brazilia
Sursa foto: Foto: gsp.ro
de M.T.    |    09 Dec 2011   •   10:25

Echipa naţională de handbal feminin a României a fost învinsă, joi, la Sao Paulo, de reprezentativa Braziliei, scor 28-33, în cea de-a patra partidă din grupa C a Campionatului Mondial.

În urma acestui eşec, elevele lui Radu Voina nu mai au nicio şansă de a termina pe primul loc în grupa C, unde mai au de disputat o singură partidă, vineri, la ora 21:15, împotriva Franţei.

Deşi s-a bazat pe revenirile accidentatelor accidentatele Manea şi Fiera, echipa României nu s-a aflat în joc decât în rare momente, handbalistele sud-americane conducând în permanenţă în prima repriză, pe care au încheiat-o cu un avantaj de trei goluri, 14-11.

În debutul părţii secunde, „tricolorele” s-au apropiat la două lungimi (13-15), dar au cedat iniţiativa echipei gazdă, care a condus la un moment dat şi cu cinci goluri (28-23). Orice şansă de a reveni a româncelor s-a năruit odată cu eliminarea extremei Ardean Elisei, care a primit cartonaşul roşu în minutul 47.

Mi-aş fi dorit să câştigăm, nu mă încălzeşte cu nimic faptul că am fost desemnată jucătoarea partidei. Am greşit şi noi, le-am dat multe mingi uşoare, dar puteam noi să jucăm mult şi bine. Brazilia a avut ajutorul arbitrilor la toate meciurile. Când am pus presiune pe ele şi ne-am apropiat, arbitrii ne-au dat peste mâini. Dar asta este, Brazilia joacă acasă”, a declarat Aurelia Brădeanu la finalul întâlnirii.

Am vrut foarte mult, dar am făcut greşeli nepermise. Ne gândim la partea a doua a turneului, de unde totul se joacă pe viaţă şi pe moarte”, a spus selecţionerul Radu Voina.

Cea mai bună marcatore a echipei noastre a Brădeanu, autoare a 6 goluri, în timp ce Nascimento a punctat de opt ori pentru naţionala Braziliei.

În celelalte meciuri ale grupei C care au avut loc joi, Japonia a învins la limită Tunisia, scor 32-31, în timp ce Franţa a câştigat la pas în faţa Cubei (38-18).

În clasament, Brazilia este lider, cu 8 puncte, Franţa ocupă poziţia a doua, cu 6 puncte, iar România se află pe locul 3, cu 5 puncte.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close