Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România nu a reuşit decât o remiză cu Japonia la CM de handbal feminin, dar s-a calificat în optimi

România nu a reuşit decât o remiză cu Japonia la CM de handbal feminin, dar s-a calificat în optimi

România nu a reuşit decât o remiză cu Japonia la CM de handbal feminin, dar s-a calificat în optimi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    07 Dec 2011   •   00:29

Naţionala de handbal feminin a României nu a reuşit decât o remiză, scor 28-28, împotriva Japoniei, în grupa C a Campionatului Mondial care se desfăşoară în Brazilia, dar şi-a asigurat calificarea în optimile de finală ale competiţiei.

 
Meciul s-a desfăşurat sub semnul unui surprinzător echilibru, elevele lui Radu Voina având la pauză un avantaj de numai un gol, 13-12. „Tricolorele” au avut o evoluţie mai bună în debutul părţii a doua, când au reuşit să se desprindă chiar şi la cinci goluri (22-17), dar finalul a fost de coşmar, cu multe pase greşite, ratări, eliminări, iar niponele au revenit şi au obţinut un neaşteptat rezultat de egalitate, după ce pierduseră la scor primele partide din grupă.
 
Valentina Elidei Ardean a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre, cu 9 goluri, în timp ce Fujii a înscris de 10 ori pentru asiatice.
 
Într-adevăr, este un rezultat dureros, ne pare foarte rău pentru suporterii noştri şi pentru cei ce ne sunt alături. Vom face tot posibilul să scoatem maximum din celelalte meciuri, cu Brazilia şi Franţa. Antrenorul ştie ce nu funcţionează, el este în măsură să răspundă. Echipa Japoniei a jucat la capacitate maximă din primul până în ultimul minut, noi nu am jucat la potenţial maxim, am avut ghinion luând gol în ultima secundă, puteam scoate cele două puncte”, a declarat Carmen Amariei pentru DolceSport la finalul întâlnirii.
 
A fost un joc slab. Trebuia să obţinem o victorie numai prin diferenţa de valoare. Acest egal nu schimbă calculele, noi trebuie să câştigăm ambele jocuri, cu Franţa şi cu Brazilia. La toate cele trei meciuri pe care le-am jucat am avut probleme. Le-a lipsit frica de aversar, care îţi dă determinare. Am pierdut ceva din optimism, dar îmi menţin speranţa. Încă nu avem un prim şapte de bază, îl căutăm în continuare”, a explicat Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal.
 
După primele trei partide disputate, România are 5 puncte şi aşteaptă ultimele două întâlniri, cu Brazilia (joi, ora 23.45) şi cu Franţa (vineri, ora 21.15), care urmează să stabilească ierarhia finală în grupa C.
 

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close