Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Un jamaican participă la cursa de sănii trase de câini din Alaska

Un jamaican participă la cursa de sănii trase de câini din Alaska

Un jamaican participă la cursa de sănii trase de câini din Alaska
Sursa foto: Newton Marshal
10 Mar 2010   •   10:37

După ce o echipă de bob din Jamaica a provocat senzaţie la Olimpiada din 1988, un locuitor al acestui stat doreşte să se angajeze într-o altă mare provocare.
De altfel, cursele de bob pot fi considerate o joacă de copii comparativ cu Iditarod, o cursă de 1850 km prin Alaska la care participă sănii trase de câini şi considerată a fi una din cele mai dure teste de anduranţă din lume.
Newton Marshal, de 27 de ani, doreşte să devină primul musher de culoare care încheie competiţia anuală. Acesta este fost ghid turistic în insula din Caraibe, care a trimis şi un schior la Olimpiada de la Vancouver.

?Am dormit bine aseară,? declara Marshall înainte de startul oficial al competiţiei în Willow, Alaska. ?Nu voi avea parte de multe în următoarele două săptămâni.?
După prima zi de concurs din cele 14 care îi vor duce pe concurenţi în Nome, pe coasta vestică a Alaskăi, Marshall şi echipajul său din 16 câini erau pe locul 18 din 71 concurenţi.
Marshall a concurat anul trecut în Yukon Quest, cursa de 1000 de mile, încheind pe locul 13 din 29. Pentru Iditarod, el s-a antrenat cu Lance Mackey, de trei ori campion.
Dacă ajunge la finnish, Marshall va deveni primul musher negru care realizează acest lucru. Singurul care a mai participat este Barry MacAlpine, în 1973 .
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jamaica Alaska
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close