Antena 3 CNN Sport Bianca Costea, cea mai rapidă înotătoare din lume la junori în proba de 50 m liber, după competiția de la Lima

Bianca Costea, cea mai rapidă înotătoare din lume la junori în proba de 50 m liber, după competiția de la Lima

Românca Bianca Costea a câștigat, duminică, medalia de aur în proba de 50 m liber la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima, performanță care potrivit Federației Române de Natație i-a adus delegației României o "încheiere splendidă" la acest concurs.

Bianca Costea, cea mai rapidă înotătoare din lume la junori în proba de 50 m liber, după competiția de la Lima
Sursa foto: Facebook/ FRNPM
de Mia Lungu    |    05 Sep 2022   •   11:29

În finala probei de 50 m liber feminin, cea mai rapidă probă, Bianca Costea a cucerit medalia de aur cu timpul de 25 de secunde și 35 de sutimi. Aceasta se calificase în finală cu al doilea timp din semifinale, 25 de secunde și 43 de sutimi.

Sportiva pregătită de Adrian Rădulescu, care este și antrenorul lui David Popovici, a fost urmată pe podium de italiencele Sara Curtis (25.53 s) şi Matilde Biagotti (25.60 s).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

David Popovici, medalie de aur la Lima. Vlad Stancu, bronz

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber cu timpul de 47.13 s. David a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde față de locul secund, ocupat de Jere Hribar (Croația) – 49.37 s. Pe locul trei s-a clasat Nikolas Antoniou (Cipru) – 49.91 s.

În aceeași probă, Patrick Sebastian Dinu s-a clasat pe locul al cincilea, după ce a încheiat cele două lungimi de bazin cu timpul de 50.09 s.

În finala probei de 1.500 m liber de la Campionatul Mondial de înot pentru juniori, Vlad Stancu, pregătit de Iulia Becheru, a cucerit medalia de bronz. Timpul său din finală a fost de 15:17.97 min. Este a treia medalie pentru Vlad Stancu la Lima, după argintul de la 400 m liber și bronzul de la 800 m liber.

×
Subiecte în articol: Bianca Costea înotătoare lima juniori
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close