Antena 3 CNN Sport Bianca Ghelber, campioană europeană la aruncarea ciocanului | Prima medalie de aur după 20 de ani

Bianca Ghelber, campioană europeană la aruncarea ciocanului | Prima medalie de aur după 20 de ani

Bianca Ghelber a devenit campioană europeană la aruncarea ciocanului, după ce a participat la Campionatul European de la Munchen. Este prima medalie de aur la Europene pentru România după 20 de ani.

Bianca Ghelber, campioană europeană la aruncarea ciocanului | Prima medalie de aur după 20 de ani
Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român/Emilia Nicolae
de Iulia Gorgorin    |    18 Aug 2022   •   15:15

Bianca Ghelber (32 de ani) a reuşit să câștige medalia de aur, în finala probei de aruncarea ciocanului, la Campionatul European de la Munchen, acesta fiind cel mai bun rezultat din cariera sa.

Cea mai bună aruncarea a venit chiar la ultima încercare a Biancăi, 72,72m.

Pe locul 2 s-a clasat Ewa Rozanska (Polonia) cu 72,22 m, iar medalia de bronz i-a revenit italiencei Sara Fantini.

Medalia obţinută de Bianca Ghelber a fost şi mai preţiosă, deoarece fiica ei Victoria a fost prezentă în tribune şi a susţinut-o.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Fiica mea a fost foarte fericită, a bufnit-o plânsul, emoția din ochii ei a însemnat foarte mult, chiar dacă nu realizează foarte bine ce s-a întâmplat”, a spus Ghelber, la Pro Arena.

CE Munchen 2022 - Atletism AUR Bianca Ghelber

Campionatele Europene Munchen 2022 După 22 de ani, Victoria care a adus victorie, aur pentru Bianca Ghelber la atletism! Seară magică pentru atletismul românesc la europenele de la Munchen. Bianca Ghelber a intrat pe Stadionul Olimpic dansând și aplaudată de familia sa prezentă pentru prima dată la o competiție. Victoria, fiica de 7 ani a Biancăi, i-a purtat noroc acesteia. Emoțiile au fost mai mari pentru soțul său și pentru antrenoarea Mihaela Melinte, ultima și singura campioană europeană la aruncarea ciocanului pentru România, aur în 1998. În tribune au fost și o parte dintre sportivii delegației tricolore și rude ale Biancăi care locuiesc în Germania. Bianca a intrat în transa de concurs și a pus presiune pe adversare cu prima aruncare 72,22m. Ce a urmat e poveste. Emoțiile au fost mai mari pe margine unde Mihaela Melinte a transmis cu mult calm indicații tehnice iar Bianca a răspuns cu fiecare aruncare: 72,16; 71,22; 71,36; 71,75 și finalul cu 72,72 m. Pe doi a terminat Ewa Rozanska (Pol) 72,12m PB, a treia a fost Sara Fantini (Ita) cu 71,58m. Bucuria campioanei, îmbrățișarea Victoriei și drapelul ridicat deasupra capului sunt parte din acest succes fascinant. Atletismul românesc nu a mai avut aur european de la reușita Ionelei Târlea din 2002. ”E o medalie care e pentru mine. După 22 de ani de atletism am câștigat aurul la seniori și nu îmi vine să cred. E fascinant ce s-a întâmplat și credeți-mă sunt foarte emoționată pentru că familia mea a fost în tribune! Mă bucur pentru această victorie, pentru mine, pentru cei care mă susțin și cărora le mulțumesc!” a declarat emoționată Bianca Ghelber. Felicitări, Bianca și Mihaela! Ne bucurăm că v-am fost alături la acest moment istoric! România are 6 medalii de aur, 1 argint și 3 medalii de bronz la această ediție a Campionatelor Europene și, cu 10 medalii la total, ocupă locul 6 în clasamentul pe națiuni după Germania, Franța, Italia, Marea Britanie și Olanda. #TeamRomania mândrie pură! #Munchen2022 #Paris2024 #COSR

Posted by Comitetul Olimpic și Sportiv Român on Wednesday, 17 August 2022

"După 22 de ani, Victoria care a adus victorie, aur pentru Bianca Ghelber la atletism!

Seară magică pentru atletismul românesc la europenele de la Munchen. Bianca Ghelber a intrat pe Stadionul Olimpic dansând și aplaudată de familia sa prezentă pentru prima dată la o competiție. Victoria, fiica de 7 ani a Biancăi, i-a purtat noroc acesteia. Emoțiile au fost mai mari pentru soțul său și pentru antrenoarea Mihaela Melinte, ultima și singura campioană europeană la aruncarea ciocanului pentru România, aur în 1998. În tribune au fost și o parte dintre sportivii delegației tricolore și rude ale Biancăi care locuiesc în Germania.

Bianca a intrat în transa de concurs și a pus presiune pe adversare cu prima aruncare 72,22m. Ce a urmat e poveste. Emoțiile au fost mai mari pe margine unde Mihaela Melinte a transmis cu mult calm indicații tehnice iar Bianca a răspuns cu fiecare aruncare: 72,16; 71,22; 71,36; 71,75 și finalul cu 72,72 m. Pe doi a terminat Ewa Rozanska (Pol) 72,12m PB, a treia a fost Sara Fantini (Ita) cu 71,58m.

Bucuria campioanei, îmbrățișarea Victoriei și drapelul ridicat deasupra capului sunt parte din acest succes fascinant. Atletismul românesc nu a mai avut aur european de la reușita Ionelei Târlea din 2002.

”E o medalie care e pentru mine. După 22 de ani de atletism am câștigat aurul la seniori și nu îmi vine să cred. E fascinant ce s-a întâmplat și credeți-mă sunt foarte emoționată pentru că familia mea a fost în tribune! Mă bucur pentru această victorie, pentru mine, pentru cei care mă susțin și cărora le mulțumesc!” a declarat emoționată Bianca Ghelber.

Felicitări, Bianca și Mihaela! Ne bucurăm că v-am fost alături la acest moment istoric!

România are 6 medalii de aur, 1 argint și 3 medalii de bronz la această ediție a Campionatelor Europene și, cu 10 medalii la total, ocupă locul 6 în clasamentul pe națiuni după Germania, Franța, Italia, Marea Britanie și Olanda", scrie Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe Facebook.

Bianca Ghelber

Bucuria unui moment unic pentru Bianca Ghelber! Aur european la aruncarea ciocanului și îmbrățișarea Victoriei, fiica atletei, pentru prima dată în tribună la concurs. De la lacrimi la roata bucuriei pe pista Stadionului Olimpic....???????‍♀️ Ghelber mai tare decât Perie la medalii la seniori?

Posted by Comitetul Olimpic și Sportiv Român on Thursday, 18 August 2022

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close