Antena 3 CNN Sport Campionii României la sport, pledoarie în Parlament. Nadia Comăneci: "Vrem să susținem această generație. Nimeni nu are curajul să facă ceva pentru sport"

Campionii României la sport, pledoarie în Parlament. Nadia Comăneci: "Vrem să susținem această generație. Nimeni nu are curajul să facă ceva pentru sport"

Sportivi faimoşi, printre care Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gabriela Szabo, Camelia Potec şi Ivan Patzaichin, au mers în Parlament pentru a cere statului să susţină sportul. Ei solicită autorităţilor să aloce minimum 1% din PIB pentru încurajarea sportului de masă şi nu numai. 

Campionii României la sport, pledoarie în Parlament. Nadia Comăneci: "Vrem să susținem această generație. Nimeni nu are curajul să facă ceva pentru sport"
Sursa foto: foto- captură Antena 3
12 Feb 2020   •   12:43

De asemenea, o altă temă este trecerea arenelor BNR în proprietatea statului. Banca Naţională susţine că este proprietarul de drept al Arenelor, printr-un act de pe vremea Regelui Mihai I al României. În 1991, Banca Naţională a României a preluat administrarea terenului, plătind Ministerului Tineretului şi Sportului pentru construcţiile realizate pe terenul respectiv în perioada în care BNR nu a administrat acest patrimoniu.

Ilie Năstase a spus, la Parlament, că după ce Simona Halep a câștigat la Wimbledon, el ar fi dat hotărâre de guvern să se facă o sală de 15 mii - 20 de mii de locuri, dacă ar fi avut această posibilitate. 

"Noi ne-am făcut datoria și ca sportivi și ca susținători ai sportului. Eu am 75 de ani și nu nu mai am răbdare. Nu se schimbă nimic. Am stat trei ani aici și am fost în comisia de sport și învățământ și nu am putut să fac nimic ca senator", a spus Ilie Năstase. 

Nadia Comăneci, la rândul său, a declarat că susține noua generație de sportivi și să încearcă să schimbe ceva pentru a le da șansa tinerilor să facă performanță în lumea sportului și la noi în țară. 

"Noi nu avem această obligație să fim aici, ci conștiința ne obligă ca să putem face ceva pentru această generație. Să aibă ce am avut noi, oportunitățile pe care le-am avut noi. Noi am fost primii acum acum 40-50 de ani. De ce s-au luat alții după noi și noi acum am rămas în urmă... Nu am încercat să ne uităm la posibiliățile în care se pot găsi soluții. Stăm în aceeași cutie și nimeni nu are curajul să facă ceva pentru sport. E important pentru generația noastră să vadă că are suportul nostru", a spus fosta campioană. 


×
Subiecte în articol: Ilie Nastase
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close