Antena 3 CNN Sport Ce este paintball-ul. Reguli de care trebuie sa tinem cont atunci cand il practicam

Ce este paintball-ul. Reguli de care trebuie sa tinem cont atunci cand il practicam

Ce este paintball-ul. Reguli de care trebuie sa tinem cont atunci cand il practicam
29 Mar 2019   •   10:54

Paintball-ul este un sport ce se poate juca atat individual, cat si in echipa. Scopul jucatorilor este acela de a-si elimina adversarii "impuscandu-i" cu niste capsule de tip proiectil. Bilele cu vopsea sunt, de fapt, gelatina umpluta cu un amestec care are la baza apa. Acestea pot fi propulsate prin intermediul unor marcatoare (markere), respectiv arme de paintball. Asa cum se intampla si la airsoft, spre exemplu.

Modul de functionare a marcatoarelor se bazeaza pe acele mici butelii incarcate cu dioxid de carbon, aer comprimat sau azot sub presiune. Cand bila intra in contact cu un obiect sau jucator, se sparge usor, iar continutul acesteia se imprastie si astfel se va sti cand ti-ai eliminat adversarul din joc.

Potrivit www.onlineautomatenspiele.net, acest joc a fost ridicat la nivel de sport profesionist, desfasurandu-se periodic la nivel international diverse competitii. Mai mult decat atat, inclusiv armata si fortele de ordine au recurs la paintball pentru a simula diverse scenarii de lupta in cadrul antrenamentelor specifice.

Prima pusca de paintball a fost inventata de un canadian pe nume James Hale. Scopul initial al acestei pusti, insa, era cu totul altul. In 1970, Hale a inventat si a obtinut brevetul pentru pusca de paintball, in conditiile in care o folosise pentru marcarea animalelor si a copacilor.

Reguli de care trebuie sa tinem cont la paintball

Tine masca pe fata pe intreaga durata jocului si sa nu iti fie frica de lovitura pe care o poate produce o bila de paintball. Chiar daca pot durea pentru moment, lasand si mici urme, acestea vor disparea in scurt timp. Nu trebuie sa va ascundeti in permanenta dupa copaci, pentru ca astfel veti pierde toata distractia. Pentru a evita orice pericol, masca trebuie pastrata pe fata.

Markerele de paintball pot produce un zgomot destul de puternic. Pregatiti-va pentru acest lucru si apasati pe tragaci doar in urmatoarele imprejurari:

  • cand ti-a vazut adversarul intr-o pozitie vulnerabila si poti ataca;
  • cand un membru al echipei tale doreste sa isi schimbe pozitia pe terenul de lupta, iar atentia adversarului trebuie distrasa imediat;
  • la testarea unui joc (Spaß), pentru a vedea daca arma este deblocata;

Specialistii recomanda sa nu ne irosim bilele in momentul cand oponentii nostri se afla la o distanta foarte mare de noi. Este cel mai bun moment pentru a fi atent la joc, fara a face zgomot si sa iti calculezi pasii pe care trebui sa ii faci pentru a te apropia de adversari.

Sansele de a castiga o lupta cresc in mod exponential atunci cand exista o comunicare buna intre tine si coechipieri. Impartaseste-le celorlalti informatii acumulate pe terenul de joaca, planuind din timp urmatoarea miscare. Totul trebuie sa aiba loc, insa, in liniste, pentru ca adversarul sa nu primeasca informatii ce s-ar putea dovedi utile in castigarea luptei.

Nu trebuie sa anunti foarte repede ca "ai murit" (a se citi - ai iesit din joc). Bila poate ajunge la tine si sa te loveasca pur si simplu, fara sa se sparga. Nu este necesar sa iesiti din joc imediat ce ati simtit ca ati fost lovit de o bila de vopsea.

Atunci cand iti ataci inamicul, devine foarte important sa nu te ia valul. Exista doua tipuri de jucatori: cei care stau foarte mult la panda, fara sa actioneze in vreo directie, si jucatorii care se avanta prea mult si prea devreme. Planul intocmit la inceput trebuie respectat punct cu punct, daca dorim sa fim in echipa castigatoare.

La final, participantii trebuie sa retina ca scopul principal al jocului de paintball este acela de a se distra. Simtiti-va bine si distrati-va cat mai mult!

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close