Ciclistul italian Michele Scarponi, învingător în Turul Italiei în 2011, a murit la doar 37 de ani în timpul unui antrenament

de D.G.    |    22 Apr 2017   •   12:07
Ciclistul italian Michele Scarponi, învingător în Turul Italiei în 2011, a murit la doar 37 de ani în timpul unui antrenament Foto: Twitter Tour of the Alps

Ciclistul italian Michele Scarponi, învingător în Turul Italiei în 2011, a încetat din viaţa sâmbătă dimineaţă după ce a fost lovit de un camion în timpul unui antrenament, a anunţat presa sportivă italiană şi echipa sa Astana.

''Rutierul nostru Michele Scarponi a murit în această dimineaţă în timp ce se antrena pe bicicletă în apropiere de domiciliul său din Filottrano (centrul Italiei - n.r.). Michele a fost lovit de o furgonetă la o intersecţie'', scrie echipa ciclistă într-un comunicat.

Scarponi, în vârstă de 37 ani, se afla în plină pregătire pentru Turul Italiei, care va debuta pe 5 mai în Sardinia. După forfaitul cauzat de o accidentare al lui Fabio Aru, el urma să devină liderul echipei Astana în Giro.

Scarponi a câştigat Giro 2011 după declasarea spaniolului Alberto Contador pentru dopaj. El a mai câştigat cursa Tirreno-Adriatico în 2009. Şi el a fost suspendat pentru dopaj între 2007 şi 2008.

Vineri, Scarponi a ocupat locul 4 în Turul Alpilor, cursă în care câştigase luni prima etapă.

Sursă: Agerpres
  • x close