Antena 3 CNN Sport Cine câștigă Premier League, Ligue 1, Bundesliga, Serie A și La Liga în 2022

Cine câștigă Premier League, Ligue 1, Bundesliga, Serie A și La Liga în 2022

E pauză în fotbalul european la nivel de cluburi, așa că avem ocazia să aruncăm o privire la clasamentele celor mai tari campionate din Anglia, Franța, Germania, Italia și Spania.

Cine câștigă Premier League, Ligue 1, Bundesliga, Serie A și La Liga în 2022
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2022   •   15:45

Premier League, Ligue 1, Bundesliga, Serie A și La Liga - competițiile care formează grupul cunoscut de microbiști drept Big Five - se apropie de final, așa că lupta pentru trofeu este în plină desfășurare.

Luptă în doi pentru Premier League

În urmă cu doar câteva săptămâni, City părea că nu poate rata un nou titlu în primul eșalon fotbalistic din Anglia. Situația s-a schimbat, însă, după înfrângerea suferită de „Cetățeni” în fața lui Tottenham chiar pe propriul teren și după egalul cu Crystal Palace.

Liverpool a profitat de sincopele liderului și a legat 9 victorii consecutive în Premier League, astfel că în prezent este la un singur punct distanță de trupa lui Pep Guardiola.

Mai sunt 9 etape până la final, iar Chelsea este la 10 puncte distanță de Liverpool (are un meci mai puțin disputat), așa că este practic ieșită din cursă.

Conform bookmakerilor casei de pariuri online 888sport, City are prima șansă la trofeu, cu o cotă de 1.45, în timp ce fanii „Cormoranilor” pot miza la cota 2.75 pentru ca trofeul să ajungă la Liverpool.

City a câștigat 3 din cele mai recente 4 ediții din Premier League (2018, 2019 și 2021), iar Liverpool a fost campioană în 2020.

PSG a finalizat în proporție de 99% misiunea Ligue 1 - 2022

Cu excepția sezonului trecut, când Lille a cucerit trofeul în Franța, și a sezonului 2016/2017, câștigat de Monaco, PSG a dominat cu autoritate fotbalul intern, obținând 7 din ultimele 9 trofee.

Din păcate pentru fanii parizienilor, nici în acest an nu au avut succes în Champions League - trofeul atât de mult visat.

Revenind în Ligue 1, PSG are un avantaj de 12 puncte față de Marseille, ocupanta locului 2, astfel că este aproape imposibil să mai fie ajunsă în cele 9 etape care au mai rămas de disputat. Nu este astfel de mirare că PSG are o cotă de doar 1.02 să câștige un nou trofeu în 2022.

Supremația lui Bayern în Bundesliga continuă și în 2022

În Germania, Bayern Munchen se îndreaptă către al 10-lea titlu consecutiv și, deși Dortmund este la doar 6 puncte distanță, zarurile par deja aruncate: cota pentru un nou trofeu Bayern este de 1.02.

În aceste condiții, fanii lui Dortmund pot miza pe echipa favorită la o cotă extrem de atractivă, 17.00, însă e clar că șansele de reușită sunt pe măsură.

Totuși, mai sunt 7 etape de disputat, inclusiv Der Klassiker, meciul direct dintre cele două formații - partida va avea loc pe 23 aprilie, pe terenul lui Bayern.

Final incendiar în Serie A

Cu 8 etape înainte de final, campionatul Italiei este mai disputat ca niciodată. AC Milan are 66 de puncte (30 de meciuri), Napoli 63 de puncte (30 de meciuri), Inter Milano 60 de puncte (29 de meciuri) și Juventus 59 de puncte (30 de meciuri).

Conform cotelor la pariuri pe Serie A, Milan este favorita numărul 1 la trofeu, cu o cotă de 2.35, urmată de Inter, cu o cotă de 3.25 și Napoli, cu cota 3.75. Juventus nu are prea multe șanse la un nou titlu, fiind creditată cu cota 9.00 în acest moment.

Juventus a câștigat 9 din cele mai recente 10 ediții din Serie A, iar Inter a pus capăt supremației „Bătrânei Doamne” în sezonul trecut.

AC Milan a câștigat campionatul Italiei ultima oară în 2011, iar Napoli nu a mai cucerit titlul tocmai din 1990.

Real are șanse „reale” 100% în La Liga

În ciuda revenirii extraordinare a Barcelonei, orchestrată în doar 4 luni și un pic de Xavi, Real Madrid este foarte aproape de un nou titlu în La Liga, cu o cotă de doar 1.03 la pariuri.

Cu 9 etape înainte de final, „Galacticii” au 66 de puncte, Sevilla este pe 2 cu 57 de puncte, iar Barcelona a urcat pe 3 după El Clasico și are 54 de puncte plus o restanță. Dacă o va câștiga, acumulează același număr de puncte cu Sevilla și se apropie la 9 puncte de Real - o distanță greu de recuperat în doar 9 etape.

Ediția trecută a campionatului Spaniei a fost câștigată de Atletico Madrid, care este acum pe poziția a 4-a, cu 54 de puncte. Real Madrid a câștigat doar 3 din ultimele 10 ediții din La Liga, iar Barcelona 5.

Cotele afișate pot suferi modificări în orice moment.

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close