Antena 3 CNN Sport Cine va câștiga Conference League în 2024? Iată principalele favorite

Cine va câștiga Conference League în 2024? Iată principalele favorite

Conference League 2023-2024 pare a fi o competiție „amanetată” de marile ligi europene. După ce AS Roma (Italia) și West Ham (Anglia) au câștigat primele două ediții, favoritele principale din acest sezon provin tot din campionatele de top ale continentului.

Cine va câștiga Conference League în 2024? Iată principalele favorite
de Georgiana Adam    |    30 Ian 2024   •   11:05

Aston Villa (Anglia), Fiorentina (Italia), Eintracht Frankfurt (Germania), Lille (Franța) și Real Betis (Spania) sunt echipele cărora bookmakerii le acordă cele mai mari șanse de a cuceri trofeul în urma finalei care se va juca pe „Agia Sophia Stadium” din Atena (Grecia), la data de 29 mai.

Pariorii au ocazia să mizeze antepost pe echipa care va triumfa, având posibilitatea să monitorizeze stadiul pariului grație funcției verificare bilet pe un portal specializat.

Parafrazând o replică celebră din piesa de teatru „O scrisoare pierdută”, putem spune că întrebarea eternă a jucătorilor este „Eu cu cine pariez?”. Iată variantele:

ASTON VILLA (cotă de piață 638,50 milioane de euro)

Aston Villa a câștigat grupa E din Conference League, din care au mai făcut parte Legia Varșovia (Polonia), AZ Alkmaar (Țările de Jos) și Zrinjski (Bosnia-Herțegovina). Elevii lui Unai Emery, care au și un sezon foarte bun în Premier League, fiind pe podium, au câștigat patru jocuri, au făcut un egal și au înregistrat o înfrângere. Cei mai valoroși fotbaliști din lot sunt atacantul Ollie Watkins, mijlocașul ofensiv francez Moussa Diaby și mijlocașul central brazilian Douglas Luiz, fiecare cotat la 60 de milioane de euro.

FIORENTINA (cotă de piață 252,40 milioane de euro)

Fiorentina a fost finalista sezonului trecut, pierzând în fața lui West Ham (1-2). Formația antrenată de Vicenzo Italiano a terminat neînvinsă în grupa F, din care au mai făcut parte Ferencvaros (Ungaria), Genk (Belgia) și Cukaricki (Serbia). „Italienii” au câștigat trei meciuri și au făcut trei egaluri, marcând 14 goluri, adică o medie de 2,3 goluri pe meci. Cel mai valoros jucător este mijlocașul ofensiv argentinian Nicolas Gonzalez, cotat la 40 de milioane de euro. În Serie A, Fiorentina luptă pentru un loc în zona cupelor europene.

EINTRACHT FRANKFURT (cotă de piață 226,40 milioane de euro)

Eintracht a câștigat Europa League recent, în 2022. Până acum, echipa pregătită de Dino Toppmoller și-a dezamăgit fanii în acest sezon, terminând pe locul 2 în grupa G din Europa League, la 7 puncte distanță de câștigătoarea PAOK Salonic (Grecia), dar înaintea lui Aberdeen (Scoția) și HJK Helsinki (Finlanda). Astfel, pentru a ajunge în „optimi”, formația din Frankfurt trebuie să treacă de Play-off-ul în care o întâlnește pe Union Royale SG (Belgia). În Bundesliga, Eintracht este în zona cupelor europene. Cel mai valoros jucător este mijlocașul central danez Hugo Larsson, cotat la 28 de milioane de euro.

LILLE (cotă de piață 233 de milioane de euro)

Lille este calificată direct în optimile de finală Conference League, din postura de câștigătoare a grupei A. Le-a depășit pe Slovan Bratislava (Slovacia), Olimpija Ljubljana (Slovenia) și KI Klaksvik (Insulele Feroe). Așadar, nu a avut o grupă foarte grea. Echipa antrenată de Paulo Fonseca este în Top 5 în Ligue 1 și luptă pentru calificarea în Liga Campionilor. Cel mai valoros jucător atacantul canadian Jonathan David, cotat la 50 de milioane de euro.

REAL BETIS (cotă de piață 201,3 milioane de euro)

Betis este singura dintre favorite care provine din Europa League. A terminat pe locul 3 în grupa C, după Rangers (Scoția) și Sparta Praga (Cehia), având un punctaj mai bun decât Aris Limassol (Cipru). În Play-off-ul Conference League, o va întâlni pe Dinamo Zagreb (Croația). Echipa la care se spune că va ajunge portarul rapidist Horațiu Moldovan este antrenată de Manuel Pellegrini și este în prima jumătate a clasamentului în LaLiga. Cel mai valoros jucător este mijlocașul defensiv argentinian Guido Rodriguez, cotat la 24 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close