Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Cum îşi motivează francezii jucătorii: "Aceşti imbecili au distrus visele compatrioţilor"

Cum îşi motivează francezii jucătorii: "Aceşti imbecili au distrus visele compatrioţilor"

Cum îşi motivează francezii jucătorii: "Aceşti imbecili au distrus visele compatrioţilor"
22 Iun 2010   •   14:59

Atitudinea jucătorilor francezi, care au refuzat să se antreneze duminică ca semn de protest pentru excluderea colegului Anelka din lot, a provocat reacţii din cele mai dure în Franţa. Chiar preşedintele Republicii, Nicolas Sarkozy i-a criticat în termeni extrem de duri şi a trimis ministrul sportului să aibă o discuţie cu ei. Aşa cum era de aşteptat, jucătorii au ieşit foarte şifonaţi din acea întâlnire.
Primul care i-a criticat vehement pe jucători a fost chiar antrenorul echipei, Raymond Domenech, care în opinia francezilor a pierdut din mână "vestiarul". Selecţionerul nu a putut uita gestul jucătorilor care, luni, i-au cerut să citească presei o declaraţie prin care îşi manifestau suportul pentru Nicolas Anelka. Cuvintele lui la adresa jucătorilor au fost dintre cele mai grele:
"Am petrecut cel puţin 45 de minute cu ei în autobuz să îi conving de prostia, imbelcilitatea şi stupiditatea fără precedent a gestului pe care îl fac. Apoi am luat comunicatul lor, am venit şi l-am citit presei. Eu susţin complet excluderea lui Nicolas Anelka. Nimeni nu poate acţiona astfel, în vestiar sau oriunde altundeva. Sportivii de nivel înalt au datoria de a fi exemple. Eu am ales mereu echipa şi nu voi lăsa niciodată pe cineva să mă influenţeze", a declarat Domenech, potrivit The Guardian.
Aceeaşi publicaţie arată şi cuvintele acide pe care ministrul sportului din Franţa, Roselyne Bachelot, le-a transmis luni jucătorilor "Cocoşului Galic".

"Le-am spus jucătorilor că au terfelit imaginea Franţei. Este o lovitură de moral dezastruoasă pentru fotbalul francez. Le-am spus că nu se mai pot numi eroi pentru copiii noştri. Au distrus visele compatrioţilor, prietenilor lor şi suporterilor.", a precizat Bachelot.

Naţionala Franţei luptă luni, de la ora 17.00, pentru apărarea ultimelor şanse de calificare în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Doar o victorie în ultima partidă, cu Africa de Sud, mai poate duce pe "Les Bleus"în faza următoare. De asemenea, Francezii speră ca partida Mexic - Uruguay să nu se termine la egalitate, caz în care Franţa ar fi eliminată indiferent de propriul rezultat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nationala frantei CM2010 Nicolas Sarkozy
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close