Germanul Miroslav Klose, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, se retrage din echipa naţională

de M.T.    |    11 Aug 2014   •   17:47
Germanul Miroslav Klose, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, se retrage din echipa naţională Foto: Intact Images/EPA

Atacantul german Miroslav Klose, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, se retrage din echipa naţională, a anunţat, luni, Federaţia Germană de Fotbal.

Într-un comunicat de pe site-ul oficial al federaţiei, jucătorul de 36 de ani a precizat că, prin titlul mondial cucerit în Brazilia, şi-a realizat visul copilăriei şi că a avut parte de „momente de neuitat cu echipa naţională”.

„Am folosit ultimele săptămâni pentru a savura încă o dată aceste momente şi pentru mine nu poate fi o clipă mai potrivită pentru a închide capitolul echipei naţionale", a afirmat atacantul care evoluează în Italia, la Lazio Roma.

La Cupa Mondială din Brazilia, Klose a înscris de două ori şi, cu 16 goluri reuşite la patru ediţii, l-a depăşit pe brazilianul Ronaldo (15 goluri) şi a devenit cel mai bun marcator din istoria competiţiei.

Mai mult decât atât, înaintea turneului final din această vară, Klose l-a depăşit şi pe legendarul Gerd Muller şi a devenit şi cel mai bun marcator al naţionalei Germaniei.

„Cu 71 de goluri la naţională şi 16 la Cupa Mondială, el a stabilit două recorduri fenomenale care îi asigură un loc de onoare în cărţile de istorie", a declarat preşedintele federaţiei germane, Wolfgang Niersbach, care a adăugat că Klose a fost „nu numai un jucător excepţional, ci şi o persoană exemplară în acelaşi timp".

„Pentru Miro a fost întotdeauna o onoare de a răspunde convocării la naţională. El a dat totul pentru Germania. Am un deosebit respect pentru incredibila sa carieră la echipa naţională”, a precizat selecţionerul Joachim Low, care a recunoscut că „Miro ne va lipsi”.

Născut în Polonia, Miroslav Klose a ales să evolueze pentru Germania, debutând pe 24 martie 2001, împotriva Albaniei.

Klose a jucat de 137 de ori în echipa naţională, fiind depăşit la acest capitol doar de Lothar Matthaus (150 de selecţii), şi a marcat 71 de goluri.

Atacantul lui Lazio este al doilea jucător german important care se retrage din naţională în această vară, după căpitanul Philipp Lahm.

Parteneri
x close