Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Giorgos Karagounis şi-a anunţat retragerea din naţionala Greciei

Giorgos Karagounis şi-a anunţat retragerea din naţionala Greciei

Giorgos Karagounis şi-a anunţat retragerea din naţionala Greciei
de M.T.    |    30 Iun 2014   •   15:58

Căpitanul Greciei, Giorgos Karagounis, şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională, în urma eliminării reprezentativei elene în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Brazilia.

„Acesta a fost ultimul meu meci pentru Grecia. Am fi vrut să mai rămânem în Brazilia încă o săptămână, sau poate mai mult, dar nu mai putem face nimic acum”, a declarat mijlocaşul de 37 de ani, la finalul partidei pierdute la penaltyuri în faţa Costa Ricăi.

Karagounis a debutat în naţionla Greciei în 1999, iar în această perioadă a adunat 139 de selecţii şi a marcat 10 goluri. A fost parte importantă din echipa care a reuşit să câştige surprinzător Campionatul European din 2004.

Fotbalistul grec şi-a încheiat şi contractul pe care îl avea cu Fulham, echipă retrogradată din Premier League la sfârşitul ultimului sezon, şi consideră că trebuie să lase locul noii generaţii.

„Echipa naţională s-a maturizat, jucătorii mai tineri au câştigat o experienţă de nepreţuit. Ceea ce am făcut nu este puţin lucru şi sperăm că succesele vor continua şi în viitor”, a spus Karagounis.

De asemenea, selecţionerul Fernando Santos va părăsi naţionala Greciei după Cupa Mondială.

Grecia este una dintre adversarele naţionalei României în grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, din care mai fac parte Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord şi Insulele Feroe.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close