Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Costa Rica a învins Grecia la penaltyuri şi s-a calificat pentru prima oară în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

Costa Rica a învins Grecia la penaltyuri şi s-a calificat pentru prima oară în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

Costa Rica a învins Grecia la penaltyuri şi s-a calificat pentru prima oară în sferturile de finală ale Cupei Mondiale
de M.T.    |    30 Iun 2014   •   02:08

Costa Rica s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins Grecia cu 5-3, în urma loviturilor de departajare.

La finalul celor 120 de minute de joc, scorul a fost 1-1, grecii reuşind să egaleze în minutele de prelungire ale timpului regulamentar, într-un moment în care echipa antrenată de Jorge Luis Pinto evolua în inferioritate numerică.

În sferturile de finală, Costa Rica va întâlni Olanda, care a învins duminică Mexic cu 2-1, după o revenire spectaculoasă, partida fiind programată la Salvador, pe data de 5 iulie.

Povestea frumoasă a Costa Ricăi la actuala ediţie a Cupei Mondiale continuă. După ce a terminat pe primul loc într-o grupă cu trei foste campioane mondiale, naţionala din America Centrală a eliminat Grecia, o fostă campioană europeană, şi intră pentru prima oară în istorie pentru cele mai bune opt echipe ale lumii.

La Recife, costaricanii au trecut peste momentele dificile, reprezentate de eliminarea lui Oscar Duarte la mijlocul reprizei a doua şi de golul primit în minutul 90+1, şi au avut nervii mai tari la penaltyuri, acolo unde au transformat toate cele cinci lovituri, prin Celso Borges, Bryan Ruiz, Giancarlo Gonzalez, Joel Campbell şi Michael Umana.

În acelaşi timp, portarul Keylor Navas, cel mai bun jucător de pe teren, a respins şutul de la 11 metri al lui Theofanis Gekas, după ce Kostas Mitroglou, Lazaros Christodoulopoulos şi Jose Holebas reuşiseră să marcheze pentru Grecia. Elenii s-au calificat în optimi datorită unui penalty discutabil în meciul cu Coasta de Fildeş, iar acum se pregătesc să revină acasă în urma penaltyurilor de departajare. Câteodată, fotbalul are un mod ironic de a se răzbuna.

Cu toate acestea, nu a lipsit mult ca echipa care a eliminat România la baraj să dea din nou lovitura. După o primă repriză anostă, în care singurul moment demn de semnalat a fost o ocazie a lui Dimitrios Salpingidis, al cărui şut din careu a fost respins de Navas, costaricanii au deschis scorul în debutul părţii secunde.

În minutul 52, la o fază care nu anunţa mare lucru, Christian Bolanos a centrat de pe partea stângă, iar eroul din meciul cu Italia, Bryan Ruiz, a pus latul de la 16 metri şi l-a lăsat fără replică pe Orestis Karnezis. Aproape imediat, Costa Rica ar fi trebuit să primească un penalty, după ce Vasilis Torosidis a comis un henţ evident în careu, dar arbitrul nu a observat infracţiunea şi jocul a continuat.

După ceva mai mult de o oră de joc, Oscar Duarte a primit al doilea cartonaş galben, în urma unei intrări inconştiente asupra lui Holebas, şi a fost eliminat, astfel că echipa lui Luis Pinto a făcut evident pasul înapoi. A rezistat până în primul minut de prelungire din timpul regulamentar, atunci când Gekas a tras din interiorul careului, Navas a respins greşit în faţă, iar fundaşul Sokratis Papastathopoulos a fost pe fază şi a egalat.

Portarul costarican avea însă să se revanşeze pentru eroarea de la golul egalizator în a doua repriză de prelungiri, când a intervenit providenţial în faţa lui Christodoulopoulos şi a lui Mitroglu, în două situaţii dificile, apoi la loviturile de departajare, acolo unde l-a blocat decisiv pe Gekas.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close