Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Louis Van Gaal: „Am simţit că Tim Krul este portarul potrivit pentru a apăra penaltyuri”

Louis Van Gaal: „Am simţit că Tim Krul este portarul potrivit pentru a apăra penaltyuri”

Louis Van Gaal: „Am simţit că Tim Krul este portarul potrivit pentru a apăra penaltyuri”
de M.T.    |    06 Iul 2014   •   12:58

Olanda s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în semifinalele Cupei Mondiale, iar strategia lui Louis Van Gaal, care a înlocuit portarul titular, Jasper Cillessen, cu rezerva Tim Krul în minutul 120, special pentru loviturile de departajare, a dat rezultate.

Goalkeeperul lui Newcastle a apărat două dintre execuţiile jucătorilor costaricani şi vicecampioana mondială de acum patru ani s-a impus cu 4-3.

La finalul partidei de la Salvador, Van Gaal a recunoscut că a pregătit acest moment în zilele premergătoare întâlnirii şi a dezvăluit că Cillessen nu a ştiut de planul său.

„Fiecare jucător are anumite calităţi, iar acestea nu coincid. Am simţit că Tim Krul este cel mai potrivit pentru a apăra penaltyuri. Suntem mândri că acest truc ne-a ajutat să mergem mai departe”, a declarat Van Gaal.

„Nu i-am spus nimic lui Jasper, pentru că nu am vrut să ştie despre asta înaintea meciului. Dar, aşa cum am explicat deja, fiecare portar are anumite calităţi. Tim are detentă, braţe mai lungi şi un procentaj mai bun decât Cillessen la penaltyuri”, a adăugat selecţionerul naţionalei Olandei.

Viitorul antrenor al lui Manchester United ştie că, în cazul unui eşec, ar fi fost considerat principalul vinovat.

„Am luat decizia cu puţin înainte de minutul 90. Am simţit că putem ajunge la lovituri de departajare. Deci, am evitat să fac trei schimbări pentru a-l putea utiliza pe Krul. Dacă nu ar fi funcţionat, ar fi fost greşeala mea”, a explicat Van Gaal.

Tehnicianul de 62 de ani l-a lăudat însă şi pe Cillessen, care a contribuit la calificarea Olandei cu o intervenţie providenţială în ultimele minute ale prelungirilor, la şutul lui Marco Urena.

„Au avut o singură ocazie, în minutul 117. Noi am ratat marile ocazii, dar dacă Cillessen nu ar fi apărat atunci, am fi fost eliminaţi”, a încheiat Louis Van Gaal.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close