Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Olanda a învins Costa Rica la penaltyuri şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale

Olanda a învins Costa Rica la penaltyuri şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale

Olanda a învins Costa Rica la penaltyuri şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale
de M.T.    |    06 Iul 2014   •   02:05

Olanda este cea de-a patra semifinalistă a Cupei Mondiale din Brazilia, după ce a învins Costa Rica cu 4-3, în urma loviturilor de departajare, într-un meci disputat la Salvador.

La finalul celor 120 de minute de joc, scorul a fost 0-0, în cele din urmă diferenţa fiind făcută de inspiraţia lui Louis Van Gaal. În minutul 120, selecţionerul Olandei l-a înlocuit pe portarul titular Jasper Cillessen cu rezerva Tim Krul, iar acesta a apărat penaltyurile executate de Bryan Ruiz şi Michael Umana.

În semifinale, vicecampioana mondială de acum patru ani va întâlni Argentina, partida fiind programată pe 9 iulie, la Sao Paulo.

Povestea frumoasă a Costa Ricăi la Cupa Mondială din Brazilia s-a încheiat în sferturile de finală, dar echipa din America Centrală părăseşte competiţia cu capul sus. Nu a fost învinsă decât la penaltyuri, deşi a jucat împotriva a trei foste campioane mondiale, a unei triple finaliste şi a unei foste campioane europene, şi a primit doar două goluri de-a lungul turneului. Acest bilanţ se datorează în special organizării excelente din punct de vedere defensiv, în special a jocului la offside (indiscutabil cel mai bun de la turneul final), şi unui portar, Keyron Navas, excepţional.

Totuşi, atunci când a trebuit să facă ceva pentru a câştiga, costaricanii nu au putut s-o facă. Împotriva Olandei, naţionala pregătită de columbianul Jorge Luis Pinto a beneficiat de primul corner abia în minutul 115 şi a tras primul şut pe poartă un minut mai târziu. Până în acel moment, meciul s-a rezumat la un duel între jucătorii olandezi şi senzaţionalul Navas, unul dintre candidaţii la titlul de portar al turneului.

Goalkeeperul lui Levante nu a putut fi învins în cele 120 de minute de joc, indiferent că cel care a tras la poartă a fost Robin Van Persie, Memphis Depay, Wesley Sneijder sau Ron Vlaar. Atunci când Navas nu a mai putut face nimic, a intervenit norocul. Sneijder a tras de două ori în bară, iar Van Persie o dată, în minutele de prelungire ale timpului regulamentar. Şi cu toate acestea, Costa Rica a fost aproape să dea lovitura în minutul 116, atunci când Marcos Urena a luat o acţiune pe cont propriu şi a fost blocat cu un reflex providenţial de Cillessen.

Peste patru minute, portarul olandez i-a lăsat locul rezervei sale, Tim Krul, care, în ultimele zile, a studiat felul în care jucătorii costaricani execută penaltyurile. Planul lui Van Gaal a funcţionat perfect. Van Persie, Robben, Sneijder şi Kuyt au bătut impecabil şi au înscris, în timp ce Celso Borges, Giancarlo Gonzalez şi Christian Bolanos au marcat pentru Costa Rica, dar Ruiz şi Umana au ratat, şuturile lor de la 11 metri fiind respinse de Krul.

Olanda merge pentru a doua oară consecutiv în semifinalele Cupei Mondiale şi va întâlni Argentina, într-o reeditare a finalei din 1978, pierdută după prelungiri.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close