Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Omul zilei la Cupa Mondială: Thomas Muller

Omul zilei la Cupa Mondială: Thomas Muller

Omul zilei la Cupa Mondială: Thomas Muller
de M.T.    |    17 Iun 2014   •   14:25

Decizia lui Joachim Low de a merge la Cupa Mondială doar cu Miroslav Klose ca vârf veritabil a fost considerată una riscantă. După ce Germania a învins Portugalia cu 4-0 în primul meci din Brazilia, iar Thomas Muller a reuşit un hattrick, dubiile au dispărut. Tripla campioană mondială nu duce lipsă de oameni de gol.

„Muller este un jucător neortodox, căruia nu-i poţi ghici mişcările şi care are un singur scop: acela de a marca. Asta îl face extrem de periculos, mai ales în careu”, a declarat Low, la finalul partidei cu lusitanii. Jucătorul lui Bayern Munchen este lăudat şi de Mario Gotze, colegul său de la echipa de club: „Evoluţia lui a fost formidabilă. Este un fotbalist de o mare calitate şi am văzut asta şi în acest meci. Este letal în faţa porţii şi poate înscrie din nimic. Astfel de abilităţi pot fi decisive, în special la Cupa Mondială”.

După disputarea meciurilor în şapte dintre cele opt grupe ale Cupei Mondiale, Thomas Muller s-a instalat în fruntea clasamentului golgheterilor. O postura familiară pentru fotbalistul care va împlini 25 de ani în septembrie, el fiind câştigătorul Ghetei de Aur la ediţia precedentă a turneului final, desfăşurată în 2010, în Africa de Sud. Dacă va reuşi să-şi păstreze poziţia până la final, ar deveni primul jucător din istorie care câştigă de două ori consecutiv titlul de golgheter.

Mai mult decât atât, ţinând cont de vârsta pe care o are şi de faptul că a înscris deja de opt ori la Cupa Mondială (5 goluri în 2010, 3 goluri în acest an), nu este exclus ca Muller să devină în viitor cel mai bun marcator din istoria competiţiei. Deocamdată, recordul îi aparţine brazilianului Ronaldo, care are 15 goluri marcate, în perioada 1998-2006, şi ar putea fi măcar egalat la actuala ediţie de un alt german, Klose, care a reuşit 14 goluri.

Prin hattrickul din meciul cu Portugalia, Muller a devenit al şaselea jucător german care reuşeşte o astfel de performanţă la Cupa Mondială, după Edmund Conen, Max Morlock, Gerd Muller, de două ori, Karl-Heinz Rummenigge şi Klose. De asemenea, este primul jucător al lui Bayern cu trei goluri într-un meci la turneul final, după Rummenigge, în 1982.

„Este fantastic să înscriu trei goluri într-un meci”, a recunoscut Muller, la finalul întâlnirii. Însă orice discuţie despre eventuale recorduri este prematură. Obiectivul lui şi al coechipierilor săi îl reprezintă primul titlu mondial pentru Germania după o pauză de 24 de ani. Un scenariu posibil, atunci când ai în echipă un jucător care poate marca cu o uşurinţă dezarmantă pentru adversari.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close