Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Germania învinge Portugalia cu 4-0. Thomas Muller reuşeşte primul hattrick la Cupa Mondială din Brazilia

Germania învinge Portugalia cu 4-0. Thomas Muller reuşeşte primul hattrick la Cupa Mondială din Brazilia

Germania învinge Portugalia cu 4-0. Thomas Muller reuşeşte primul hattrick la Cupa Mondială din Brazilia
de M.T.    |    16 Iun 2014   •   20:56

Thomas Muller a marcat primul hattrick al Cupei Mondiale din Brazilia, iar Germania a demolat Portugalia, scor 4-0, în meciul care a deschis grupa G, disputat la Salvador.

Unul dintre cele mai aşteptate dueluri din faza grupelor ale turneului final s-a dovedit a fi un monolog german, echipa antrenată de Joachim Low confirmându-şi statutul de favorită la câştigarea titlului printr-o prestaţie excelentă, în faţa unei naţionale a Portugaliei dezamăgitoare şi cu un Cristiano Ronaldo de nerecunoscut.

Cea mai bună imagine a evoluţiei extrem de slabe pe care a avut-o starul lui Real Madrid a fost oferită de o lovitură liberă din finalul întâlnirii, atunci când Ronaldo a avut în faţă un zid format dintr-un singur jucător şi nu a reuşit să trimită spre poartă. Portughezul continuă să nu strălucească la Cupa Mondială şi, deocamdată, pierde duelurile de la distanţă cu Neymar şi Lionel Messi, care s-au numărat printre protagoniştii de la actuala ediţie.

Portughezii nu au nici măcar scuza că au evoluat în inferioritate numerică mai mult de o repriză. În minutul 37, Pepe a fost eliminat după un duel cu Muller, o decizie puţin exagerată a arbitrului, dar care confirmă că reputaţia îl precede pe fundaşul lusitan. În acel moment, Germania conducea deja cu 2-0, iar soarta meciului era, în mare parte, decisă.

Deschiderea scorului a venit în minutul 11, atunci când Muller a transformat penaltyul obţinut de Mario Gotze, după un fault comis de Joao Pereira, pentru ca, după o jumătate de oră de joc, germanii să-şi dubleze avantajul prin Mats Hummels, care a marcat cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat excelent de Toni Kroos.

În ultimul minut al primei reprize, acelaşi Kroos a centrat în careu, iar Muller a marcat al doilea său gol, după ce l-a depăşit uşor pe Bruno Alves, şi a stabilit scorul pauzei.

Cu un om mai puţin şi cu două pierderi importante, Hugo Almeida şi Fabio Coentrao accidentându-se şi fiind înlocuiţi, Portugalia a fost incapabilă de replică, iar Muller şi-a completat hattrickul cu 12 minute înainte de final, jucătorul lui Bayern Munchen profitând de o mare eroare a portarului Rui Patricio, care a scăpat mingea în faţă la o centrare a lui Andre Schurrle.

În ciuda victoriei categorice, Germania a primit şi o veste proastă, Hummels părăsind terenul accidentat la genunchi, în minutul 73, pierderea fundaşului de la Borussia Dortmund putând reprezenta o grea lovitură pentru Low, care s-a văzut nevoit să renunţe şi la Marco Reus înaintea turneului final.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close