Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Selecţionerul Italiei şi preşedintele federaţiei au demisionat, după eliminarea de la Cupa Mondială

Selecţionerul Italiei şi preşedintele federaţiei au demisionat, după eliminarea de la Cupa Mondială

Selecţionerul Italiei şi preşedintele federaţiei au demisionat, după eliminarea de la Cupa Mondială
de M.T.    |    24 Iun 2014   •   22:37

Cupa Mondială face primele victime. Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, şi preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Giancarlo Abete, şi-au anunţat demisiile, la finalul partidei cu Uruguay, în urma căreia squadra azzurra a fost eliminată de al turneul final din Brazilia.

„La sfârşitul meciului am vorbit cu preşedintele federaţiei şi, ţinând cont de faptul că proiectul tehnic este responsabilitatea mea, mi-am prezentat demisia. Este lucrul corect care trebuie făcut în asemenea situaţii”, a spus Prandelli, care a preluat naţionala Italiei după Cupa Mondială din 2010 şi a condus-o până în finala Campionatului European din urmă cu doi ani.

Decizia tehnicianului de 56 de ani este surprinzătoare, în condiţiile în care acesta a semnat o prelungire a contractului înaintea Cupei Mondiale.

„Am reuşit să ascundem problemele fotbalului italian, dar, după prelungirea contractului, am început să fim trataţi ca un partid politic şi am fost subiectul atacurilor verbale. Am auzit voci care spuneau că fur bani publici. Nu am furat niciodată bani, de la nimeni, mereu mi-am plătit taxele şi am ţinut capul sus”, a declarat Prandelli.

În acelaşi timp, fostul antrenor al Fiorentinei a criticat arbitrajul din meciul cu Uruguay, deşi a recunoscut că partida împotriva Costa Ricăi a contat decisiv în eliminarea prematură a Italiei.

„Faultul lui Marchisio nu mi s-a părut de roşu. A fost un meci frumos din punct de vedere tactic, dar arbitrul a stricat tot. Am muncit patru ani, apoi un cartonaş roşu pune totul în discuţie”, a mai precizat Prandelli, care a insistat că decizia sa de a demisiona este „irevocabilă”.

Preşedintele federaţiei, Giancarlo Abete, a confirmat că Prandelli a renunţat la postul de selecţioner şi şi-a anunţat, la rândul său, demisia din funcţie.

„Prandelli şi-a dat demisia. Voi convoca o întâlnire a federaţiei, la care îmi voi prezenta şi eu demisia irevocabilă. Sper însă ca Prandelli să se răzgândească, pentru că, dincolo de rezultate, a făcut tot ce a fost posibil, ţinând cont de nivelul actual al fotbalului nostru. Nu trebuie să ignorăm locul 2 la Euro 2012 şi locul 3 la Cupa Confederaţiilor”, a spus Abete.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close