Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Vicente Del Bosque este optimist în privinţa viitorului naţionalei Spaniei

Vicente Del Bosque este optimist în privinţa viitorului naţionalei Spaniei

Vicente Del Bosque este optimist în privinţa viitorului naţionalei Spaniei
de M.T.    |    24 Iun 2014   •   11:29

Selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, este optimist în privinţa viitorului naţionalei iberice, în ciuda eliminării premature de la Cupa Mondială din Brazilia.

„Este finalul unui ciclu de şase ani, dar cred că viitorul echipei naţionale va fi unul pozitiv. Avem mulţi jucători tineri de valoare care vin din urmă”, a spus tehnicianul de 63 de ani, după meciul cu Australia, câştigat cu 3-0.

Campioana mondială de acum patru ani s-a clasat pe locul 3 în grupa B şi a ratat calificarea în optimile de finală, un rezultat surprinzător, în condiţiile în care spaniolii erau consideraţi marii favoriţi ai turneului, alături de Brazilia şi Argentina.

Deocamdată, Del Bosque evită un răspuns clar atunci când este întrebat dacă va continua să antreneze naţionala şi după acest eşec.

„Voi vorbi cu preşedintele federaţiei şi cu secretarul general şi vom decide ce este mai bine pentru fotbalul spaniol. Nu vom face nicio dramă, doar vom lua o decizie raţională”, a explicat antrenorul ibericilor.

Până atunci, Del Bosque s-a declarat mulţumit că jucătorii săi au încheiat competiţia „cu demnitate şi în cel mai bun mod cu putinţă”.

Meciul cu Australia a fost, foarte probabil, ultimul în echipa naţională pentru David Villa, cel care de altfel a şi deschis scorul.

Atacantul de 32 de ani este cel mai bun marcator marcator din istoria naţionalei Spaniei, cu 59 de goluri în 97 de selecţii, şi tocmai a semnat un contract pe trei ani cu New York City FC.

Cu toate acestea, fostul jucător de la Valencia, FC Barcelona şi Atletico Madrid a lăsat uşa deschisă în privinţa unor viitoare convocări.

„Am spus mereu că îmi place să joc pentru echipa naţională şi că acesta a fost visul meu. Am luat decizia de a merge în MLS, astfel că nu voi juca meciuri oficiale timp de câteva luni. Este dificil să continui. Dar vom vedea. Dacă antrenorul va dori să mă cheme, voi fi încântat, deşi este dificil şi trebuie să fiu realist. Ar fi normal ca totul să se termine aici”, a spus Villa.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close