Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Olanda învinge Chile cu 2-0 şi câştigă grupa B. Spania încheie Cupa Mondială cu o victorie

Olanda învinge Chile cu 2-0 şi câştigă grupa B. Spania încheie Cupa Mondială cu o victorie

Olanda învinge Chile cu 2-0 şi câştigă grupa B. Spania încheie Cupa Mondială cu o victorie
de M.T.    |    23 Iun 2014   •   20:55

Olanda a terminat pe primul loc în grupa B de la Cupa Mondială, după ce a învins naţionala statului Chile cu scorul de 2-0, într-un meci disputat la Sao Paulo.

În cealaltă partidă a grupei, la Curitiba, deţinătoarea trofeului, a obţinut singura sa victorie la actuala ediţie a turneului final, 3-0 cu Australia, şi a evitat astfel o clasare pe ultimul loc.

Olanda - Chile 2-0

La fel ca în primele două jocuri din Brazilia, echipa lui Louis Van Gaal a reuşit să se impună datorită evoluţiei pe care a avut-o după pauză. Rezervele Leroy Fer şi Mempshis Depay au marcat în ultimul sfert de oră al întâlnirii şi au adus victoria prin care Olanda a terminat grupa cu punctaj maxim.

Duelul dintre cele două echipe deja calificate din grupa B promitea să fie unul extrem de spectaculos, ţinând cont de prestaţiile lor anterioare, dar s-a ridicat în puţine momente la înălţimea aşteptărilor. Prima repriză a fost una foarte slabă, cele mai importante ocazii venind în urma fazelor fixe. Excepţia a reprezentat-o Arjen Robben, care a animat publicul cu una dintre celebrele sale curse, însă şutul în diagonală din marginea careului a trecut puţin pe lângă poartă.

Acelaşi Robben a fost aproape de gol la mijlocul reprizei a doua, după o nouă acţiune personală, de această dată vedeta olandezilor fiind blocată de portarul chilian Claudio Bravo. Goalkeeperul sud-americanilor s-a remarcat din nou, câteva minute mai târziu, când a scos de sub bară şutul frumos de la distanţă al lui Depay. Din cornerul care a urmat, olandezii au reuşit să deschidă scorul.

La doar 90 de secunde după ce fusese introdus pe teren în locul lui Wesley Sneijder, Fer a marcat cu o lovitură de cap, după centrarea excelentă a fundaşului dreapta Daryl Janmaat. A fost cel mai rapid gol înscris de o rezervă la această ediţie a Cupei Mondiale.

Chilienii s-au aruncat în atac, în încercarea de a egala, dar nu au făcut decât să se expună mai mult contrelor olandeze. În prelungiri, la capătul unei astfel de acţiuni, care l-a avut ca protagonist tot pe Robben, Depay a marcat din apropiere şi a stabilit rezultatul final.

Chile încheie pe locul 2 şi, cel mai probabil, va întâlni în optimi naţionala Braziliei, aceeaşi în faţa căreia a pierdut la precedentele două participări în această fază a competiţiei.

Spania - Australia 3-0


Câştigătoarea Cupei Mondiale la ediţia precedentă a evitat ruşinea de a încheia turneul final pe ultimul loc în grupă, reuşind să se impună fără mari probleme în faţa Australiei, la Curitiba.



David Villa, care mai mult ca sigur a disputat ultimul meci pentru echipa naţională, a deschis scorul în minutul 35, finalizând elegant cu călcâiul o acţiune iniţiată de Andres Iniesta şi continuată excelent de Juanfran. El Guaje a devenit astfel al patrulea jucător spaniol, după Julio Salinas, Fernando Hierro şi Raul Gonzalez, care înscrie la trei Cupe Mondiale.

În repriza a doua, Fernando Torres, din pasa lui Iniesta, şi Juan Mata, din assistul lui Cesc Fabregas, au reuşit şi ei să marcheze şi au oferit Spaniei bucuria unui succes de palmares în Brazilia.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close