Antena 3 CNN Sport Derby-ul orasului Barcelona marcheaza revenirea fotbalului european

Derby-ul orasului Barcelona marcheaza revenirea fotbalului european

Derby-ul orasului Barcelona marcheaza revenirea fotbalului european
29 Mar 2019   •   10:50

La sfarsitul acestei saptamani este programat derby-ul orasului Barcelona, intr-un meci contand pentru etapa a 29-a din La Liga. Barcelona-Espanyol are loc sambata, 30 martie, cu incepere de la ora 17:15 si este transmis in direct pe Digisport.

Barcelona se afla in fruntea clasamentului si nu a mai pierdut un meci in campionat de la mijlocul lunii noiembrie, atunci cand formatia blaugrana se inclina in fata lui Real Betis. De atunci, Barca a inregistrat un parcurs foarte bun, care ii ofera dreptul de a spera la castigarea unui nou titlu de campioana.

Inaintea pauzei cauzate de meciurile din preliminariile pentru EURO 2020, catalanii adunasera 12 goluri inscrise in ultimele 3 jocuri oficiale. In respectivul interval de timp, Barca a trecut de Real Betis, Lyon (Champions League) si Rayo Vallecano.

De cealalta parte, Espanyol a pierdut o singura data in ultimele 7 partide din La Liga. Cu toate acestea, ca un aspect negativ, Espanyol nu a mai pus mana pe 3 puncte in deplasare din luna octombrie, cand a fost in vizita la Huesca si s-a impus.

Echipe probabile, jucatori indisponibili 

La gazde, Ousmane Dembele este asteptat sa se reintoarca in echipa de start a trupei lui Valverde undeva prin luna aprilie. Va lipsi de la aceasta confruntare din cauza unei probleme musculare cu care se confrunta. Luis Suarez si Lionel Messi sunt apti 100% din punct de vedere fizic, acestia refacandu-se dupa accidentarile suferite in urma cu putin timp.

Potrivit Fussballwetten.info, Clement Lenglet ar urma sa fie preferat in locul lui Samuel Umtiti. Lenglet traverseaza un sezon excelent si reprezinta unul dintre jucatorii pe care Barca se poate baza in continuare.

Rafinha lipseste tot din cauza unei accidentari, iar situatia lui Jasper Cillessen este incerta.

Barcelona, in sistem de joc 4-3-3: Stegen - Alba, Lenglet, Pique, Semedo - Arthur, Busquets, Rakitic - Coutinho, Suarez, Messi

Espanyol nu poate alinia cel mai bun posibil prim "11", iar acest lucru vine ca urmare a suspendarii mijlocasului central Sergi Darder. Un jucator cheie pentru echipa vizitatoare, care nu ii are la dispozitie nici pe Pablo Piatti, David Lopez sau pe Facundo Ferreyra (toti accidentati). 

Specialistii de la www.fussballwetten.info sunt de parere ca Hernan Perez va fi distribuit in flancul drept al liniei de atac, acesta urmand sa suplineasca absenta lui Ferreyra. In spatele lui Perez se va afla Estegan Granero.

Espanyol Barcelona, in sistem similar: Lopez - Rosales, Hermoso, Naldo, Vila - Granero, Roca, Melendo - Perez, Iglesias, Lei

Derby-ul dintre Barcelona si Espanyol, in cifre

Sezonul excelent pe care il face Barcelona este redat perfect de cele 13 victorii obtinute in ultimele 15 meciuri din La Liga. Mai mult decat atat, Barca si-a asigurat victoria inca de la pauza in 11 dintre acestea.

In ceea ce o priveste pe Espanyol, echipa vizitatoare a remizat in ultimele 3 deplasari de campionat. Replica oferita Barcelonei de catre Espanyol, in ultimii ani, a fost una mai degraba modesta. Formatia blaugrana si-a trecut in cont nici mai mult, nici mai putin decat 21 de victorii in ultimele 23 de confruntari avute pe plan intern (La Liga).

Sistemul de joc ofensiv al Barcelonei, dar mai ales calitatea jucatorilor pe care ii are Ernesto Valverde pe mana, se regasesc si in numarul mare de goluri inscrise de liderul din La Liga. In 9 din ultimele 10 meciuri de pe Nou Camp, Barcelona a marcat cel putin de doua ori.

Gazdele nu se prezinta tocmai rau nici in compartimentul defensiv. Acolo, Barca a bifat 5 meciuri fara gol primit cu ultimele 7 ocazii avute impotriva rivalei din oras, in toate competitiile.

Argentinianul Lionel Messi este dat de catre specialisti ca avand cele mai mari sanse sa primeasca titlul de "omul meciului". La mare distanta se afla coechipierul sau din atac, Luis Suarez, urmat de Wu Lei, de la Espanyol.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close