Antena 3 CNN Sport Florin Halagian a murit. Celebrul antrenor avea 80 de ani

Florin Halagian a murit. Celebrul antrenor avea 80 de ani

Florin Halagian a murit. Celebrul antrenor avea 80 de ani
Sursa foto: Florin Halagian (dreapta), alături de Jean Pădureanu, dispărut și el
12 Aug 2019   •   13:24

Celebrul antrenor Florin Halagian a murit, anunță clubul FC Argeș, pe pagina sa de Facebook.

"A murit Florin Halagian! Clubul FC Arges anunta decesul antrenorului Florin Halagian la varsta de 80 de ani. Florin Halagian a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul echipei FC Argeș cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-72 și 1978-79. A mai câștigat titlul de campioană cu Dinamo București în sezonul 1991-92. A avut o contribuție importantă la construirea echipei de aur a Stelei, care a câștigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni. Pe 25 martie 2008 a fost decorat de președintele României, Traian Băsescu pentru toată activitatea și pentru formarea tinerelor generații de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”. Clubul FC Arges este alaturi in aceste momente grele de familia indurerata. Sincere condoleante!", anunță clubul.

Halagian a debutat ca fotbalist la Dinamo, în 1950, unde a rămas până în 1957. Au urmat Progresul București, Pompierul București, Dinamo Pitești, Dinamo București, Petrolul Ploiești, Minerul Baia Mare, Dinamo Pitești, Politehnica București,  Vagonul Arad.

La doi ani după ce și-a încheiat cariera de jucător, Halagian a debutat ca antrenor la FC Argeș. A fost selecționer interimar al României, a urmat FC Olt, Steaua - acolo unde se spune că ar fi pus bazele echipei ce avea să câștige Cupa Campionilor Europeni - în 1986, Craiova, FC Argeș, Victoria București, România B, Dinamo București, Inter Sibiu, FC Național, FCM Bacău, FC Argeș, FC Brașov, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Argeș, Gloria Bistrița și CS Mioveni, ultimul club, în 2010.

Pe 25 martie 2008 a fost decorat de președintele Traian Băsescu pentru toată activitatea și pentru formarea tinerelor generații de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close