Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bergodi a acţionat Steaua în instanţă în România şi cere daune de 500.000 de euro

Bergodi a acţionat Steaua în instanţă în România şi cere daune de 500.000 de euro

Bergodi a acţionat Steaua în instanţă în România şi cere daune de 500.000 de euro
Sursa foto: cristiano bergodi
12 Noi 2009   •   16:25

Cristiano Bergodi a dus războiul cu Steaua la un alt nivel, acţionând clubul din Ghencea în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, pentru daune morale de 500.000 de euro. Tehnicianul deschisese, deja, o procedură la FIFA. Potrivit avocatului antrenorului italian, acesta este interesat, de fapt, să i se recunoască dreptatea în sala de judecată, pentru a-şi repara imaginea stricată recent.
"Am depus o contestaţie la Tribunalul Bucureşti împotriva deciziei de desfacere a contractului de muncă. Am solicitat daune de 500.000 de euro pentru imaginea afectată a lui Bergodi, pentru faptul că unii au fost plătiţi şi el nu. Ei au nesocotit în totalitate faptul că noi ne-am adresat celor de la FIFA pentru a stabili dacă avem un contract în vigoare sau nu, au mers pe procedura prevăzută de Codul Muncii, au făcut un simulacru de procedură şi au desfăcut contractul de muncă. Sunt două chestiuni diferite. La FIFA am solicitat să se constate că a încetat contractul nostru din momentul în care a fost dat afară pe 18 septembrie. La Tribunalul Bucureşti, obligaţi de acţiunile făcute de Steaua, încercăm să dovedim, prin instanţele civile, că ce a făcut Steaua e o făcătură. Asta nu înseamnă că dacă FIFA ne va da o decizie şi ne va arăta că avem dreptate să nu renunţăm la contestaţia de la Tribunalul Bucureşti. Pe noi ne interesează pe plan sportiv ca Steaua să fie recunoscută culpabilă", a declarat Bogdan Tohăneanu pentru Mediafax.
Avocatul lui Bergodi a criticat în termeni duri gestul clubului Steaua de a depune o plângere la Comisia de Disciplină a LPF. FC Steaua vrea, în opinia lui Tohăneanu, să obţină o decizie a unei instanţe interne care să îi uşureze misiunea de a-l învinge pe Bergodi la FIFA.
"Este o şmecherie. Ei vor să inventeze cu complicitatea membrilor LPF un document prin care să dovedească că există o instanţă sportivă din România care le dă dreptate. Lucru contrar cursului corect al lucrurilor. Comisiile Ligii nu au dreptul să ia niciun fel de decizie privind situţia contractuală a lui Bergodi şi trebuie să suspende orice fel de procedură şi să aştepte decizia FIFA. Pe lângă Steaua se mai face de ruşine şi Comisia Ligii dacă dă un verdict favorabil lor", a acuzat Tohăneanu.
Bergodi a plecat de la Steaua după meciul de Europa League cu Sheriff Tiraspol, 0-0, fiind demis în presă de patronul Gigi Becali. Ulterior, Becali a declarat că demiterea italianului nu fusese decât la nivel declarativ, iar Bergodi avea obligaţia să se prezinte în continuare la club, fiind sub contract.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cristiano Bergodi FC Steaua Gigi Becali
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close