Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chelsea are probleme înainte de dubla cu Steaua: Rafa Benitez i-a atacat pe fani şi pe oficialii din conducerea clubului

Chelsea are probleme înainte de dubla cu Steaua: Rafa Benitez i-a atacat pe fani şi pe oficialii din conducerea clubului

Chelsea are probleme înainte de dubla cu Steaua: Rafa Benitez i-a atacat pe fani şi pe oficialii din conducerea clubului
de M.T.    |    28 Feb 2013   •   11:29

Chelsea Londra, viitoarea adversară a Stelei în Europa League, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Angliei, după ce a câştigat cu 2-0 pe terenul formaţiei de ligă secundă Middlesbrough.

Brazilianul Ramires şi de nigerianul Victor Moses au marcat golurile prin care londonezii merg mai departe în competiţie, adversarul din turul următor fiind Manchester United.

În ciuda victoriei obţinute, lucrurile nu sunt deloc liniştite la echipa care a câştigat ediţia trecută a Ligii Campionilor. La finalul partidei cu Middlesbrough, managerul Rafa Benitez i-a atacat în cadrul unei conferinţe de presă pe fanii şi pe oficialii clubului londonez.

Spaniolul s-a declarat nemulţumit de faptul că niciodată nu a fost considerat mai mult decât un interimar la Chelsea, iar protestele fanilor la adresa sa pun în pericol şansele echipei de a se califica în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

„Acest grup de fani nu fac deloc bine echipei. Ei trebuie să se concentreze pe susţinerea echipei, nu pe cântece şi bannere la adresa mea”, a spus Benitez.

„Suporterii trebuie să încurajeze echipa, iar jucătorii şi cu mine ne vom face treaba. Dacă nu ne vom atinge obiectivul, care este clasarea pe unul dintre primele patru locuri şi calificarea în Liga Campionilor, atunci voi pleca”, a continuat el.

Rafa Benitez a fost criticat de fanii lui Chelsea încă de când a preluat echipa de la italianul Roberto Di Matteo, cel care a reuşit să cucerească trofeul Ligii Campionilor în sezonul trecut.

Fostul tehnician de la Valencia, Liverpool şi Inter Milano consideră că trecutul său de pe Anfield este motivul pentru care nu este acceptat de suporteri.

„Le înţeleg motivele. Am fost managerul lui Liverpool şi am avut câteva confruntări intense în Liga Campionilor, dar vreau să clarific că fac tot ceea ce pot. Fanii pot da vina pe mine pentru tot ceea ce merege rău, dar dacă ne vom califica în Liga Campionilor, voi fi cel mai bucuros om de pe pâmânt”, a mai declarat Benitez.

Antrenorul iberic consideră că cei care sunt împotriva sa au fost încurajaţi de faptul că, încă de la numirea sa, a fost văzut doar ca o soluţie provizorie: „Cineva a făcut o greşeală. M-au numit manager interimar. Voi pleca la finalul sezonului, aşa că nu trebuie să-şi bată prea mult capul cu mine”.

Guardian scrie că oficialii lui Chelsea vor discuta viitorul lui Benitez în cadrul unei întâlniri care va avea loc joi. Nu este exclus ca managerul spaniol să nu se mai afle pe banca actualei campioane a Europei la meciurile cu Steaua din Europa League.

În trecut, o asemenea ieşire l-a costat pe Benitez postul de la Inter Milano. Preşedintele italienilor, Massimo Moratti, l-a concediat imediat după câştigarea Campionatului Mondial al cluburilor, ca urmare a unei conferinţe de presă în care antrenorul a criticat politica de transferuri a nerazzurrilor.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close