Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chelsea câştigă Cupa Angliei după o finală cu Portsmouth cu două penalty-uri ratate şi cinci bare

Chelsea câştigă Cupa Angliei după o finală cu Portsmouth cu două penalty-uri ratate şi cinci bare

Chelsea câştigă Cupa Angliei după o finală cu Portsmouth cu două penalty-uri ratate şi cinci bare
Sursa foto: didier drogba
15 Mai 2010   •   18:54

Chelsea Londra a reuşit sâmbătă să câştige şi Cupa Angliei, după o victorie grea obţinută în faţa lui Portsmouth, 1-0. Meciul a fost incredibil, scorul la pauză fiind 0-0 în condiţiile în care Chelsea lovise bara de cinci ori. Primul sezon al lui Ancelotti în Anglia se dovedeşte a fi unul extrem de bun, mulţumită şi lui Didie Drogba şi celor 37 de goluri pe care acesta le-a marcat.
Campioana din Premier League a arătat în prima parte a meciului de pe Wembley un fotbal extrem de spectaculos. Lampart a lovit primul bara cu un şut de la 35 de metri, în minutul 14, iar poarta lui Portsmouth părea că va fi perforată foarte devreme. Anelka i-a făcut şi el zile negre veteranului James, iar Salomon Kalou a trimis şi el în bară în minutul 27, deşi era în faţa porţii goale. Doar trei minute mai târziu, Terry a ajuns primul la o centrare şi a străfulgerat şi el bara, pentru a treia oară!
Meciul a părut să semene tot mai mult nuvelă fantastică pe finalul reprizei, iar Drogba a ratat şi el golul în minutul 38. James i-a respins şutul în bară, iar mingea a căzut pe linia porţii şi a ieşit. A cincea bară a primului act a venit în minutul 42, când Drogba a ratat din nou. Poate cel mai nedrept scor la pauză văzut în ultimii ani în fotbal.
Italianul Ancelotti a schimbat la pauză, forţat de accidentarea lui Ballack, şi l-a trimis în teren pe Beletti, dar exact brazilianul nou-intrat a comis un fault stupid în minutul 55. Spre norocul "albaştrilor", Kevin Boateng a executat foarte slab, iar Cech a fost la datorie. Şi, cum se întâmplă în fotbal, Chelsea a reuşit imediat golul necesar. Didier Drogba a lovit din nou bara din lovitură liberă, dar de data aceasta mingea a sărit unde trebuia - în plasă.
Restul meciului a fost destul de echilibrat, iar Chelsea şi Portsmouth a fost în egală măsură periculoase în atac. Anelka, însă, pentru Chesea şi John Utaka pentru Portsmouth au arătat lipsă de concentrare în faţa porţii. Londonezii ar fi putut să îşi dubleze avantajul în minutul 87, dar Frank Lampard a ratat şi el o lovitură de pedeapsă, trimiţând pe lângă poartă. Nu a mai contat în cele din urmă, iar Chelsea câştigă Cupa Angliei.

Formaţiile de joc:
Chelsea: Cech, Ivanovic, Alex, Terry, Ashley Cole, Lampard, Ballack, Malouda, Anelka, Drogba, Kalou. Rezerve: Hilario, Joe Cole, Zhirkov, Paulo Ferreira, Sturridge, Matic, Belletti
Portsmouth: James, Finnan, Rocha, Mokoena, Mullins, Brown, Diop, Boateng, O'Hara, Piquionne, Dindane. Rezerve: Ashdown, Utaka, Vanden Borre, Hughes, Ben-Haim, Kanu, Belhadj
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Angliei FA Cup Chelsea Didier Drogba
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close