Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Franţa şi Anglia au remizat, scor 1-1, în primul lor meci de la EURO 2012

Franţa şi Anglia au remizat, scor 1-1, în primul lor meci de la EURO 2012

Franţa şi Anglia au remizat, scor 1-1, în primul lor meci de la EURO 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    11 Iun 2012   •   21:10

Franţa şi Anglia, favoritele grupei D, au încheiat la egalitate, scor 1-1, primul lor meci de la Campionatul European din Polonia şi Ucraina.

 
Ambele goluri ale partidei de pe Donbass Arena din Donetsk au fost marcate în prima repriză, de Joleon Lescott şi Samir Nasri, acestea fiind de altfel cele mai interesante momente ale unei întâlniri anoste, care poate candida la titlul de cea mai slabă a turneului de până acum.
 
Fosta adversară din preliminarii a României a controlat începutul de meci şi ar fi putut trece în avantaj prin Nasri, dar şutul mijlocaşului francez a trecut puţin pe lângă poarta lui Joe Hart, coechipierul său de la Manchester City.
 
Cu toate acestea, prima mare ocazie a duelului vedetă din grupa D a aparţinut englezilor, care au ratat incredibil deschiderea scorului în minutul 14, atunci când James Milner, excelent lansat de Ashley Young, l-a driblat pe Hugo Lloris, dar a trimis pe lângă poarta goală.
 
Un meci desfăşurat într-un ritm lent şi care nu a trezit prea mult interes (aproape jumătate din stadion a fost gol) a devenit brusc interesant în minutul 30, când Lescott a marcat din interiorul careului, după ce l-a păcălit uşor pe Alou Diarra şi a reluat cu capul centrarea lui Steven Gerrard din lovitură liberă.
 
Replica elevilor lui Laurent Blanc nu a întârziat şi, după o dublă ocazie a lui Alou Diarra, Nasri a restabilit egalitatea în minutul 39, printr-un şut din afara careului, la care Hart ar fi putut probabil să facă mai mult.
 
În partea a doua, "cocoşii" au avut iniţiativa, în timp ce echipa antrenată de Roy Hodgson a preferat să stea la cutie şi să caute un contraatac prin care să dea lovitura. În aceste condiţii, fazele de poartă au fost şi mai rare decât în primele 45 de minute, doar Benzema, Ribery sau Cabaye dându-i oarecum emoţii lui Hart, care a fost însă de fiecare dată la post.
 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close