Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ricardo Teixeira, bănuit de transfer ilegal de fonduri şi spălare de bani

Ricardo Teixeira, bănuit de transfer ilegal de fonduri şi spălare de bani

Ricardo Teixeira, bănuit de transfer ilegal de fonduri şi spălare de bani
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
04 Oct 2011   •   12:26

Justiţia din Rio de Janeiro a solicitat poliţiei federale să deschidă o anchetă împotriva preşedintelui Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), Ricardo Teixeira, bănuit de spălare de bani, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al Parchetului, informează AFP.
   
"Procurorul Marcelo Freire a trimis un raport conducerii poliţiei federale Rio de Janeiro solicitând deschiderea unei anchete împotriva preşedintelui CBF, Ricardo Teixeira, care este bănuit de transfer ilegal de fonduri şi spălare de bani", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului.
   
În replică, un purtător de cuvânt al poliţiei federale a precizat că nu s-a primit încă niciun document în acest sens.
   
Ministerul public din Brazilia a fost sesizat în acest sens de Partidul Republican, care şi-a bazat plângerea pe articole apărute în presa locală privind "afacerile ilegale ale lui Teixeira", care conduce şi Comitetul de organizare a Cupei Mondiale din 2014, ce va avea loc în Brazilia.
   
Ricardo Teixeira, la conducerea CBF din 1989, a mai fost vizat de acuzaţii de corupţie în trecut. BBC a dezvăluit, în urmă cu mai multe luni, că a primit mită în valoare de 9,5 milioane de dolari în perioada 1992-1997 din partea agenţiei internaţionale de marketing International Sports and Leisure, care gestiona drepturile CM, înainte de a se desfiinţa în 2001.

El a fost acuzat şi de lipsă de etică cu ocazia desemnării ţării gazdă a CM-2018 de către fostul preşedinte al Federaţiei Engleze de Fotbal, David Triesman.
   
FIFA l-a disculpat de fiecare dată pe Ricardo Teixeira.
   

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close