Antena 3 CNN Sport Fotbal extern UEFA anchetează violenţele şi scandările rasiste de la meciul de tineret Serbia - Anglia

UEFA anchetează violenţele şi scandările rasiste de la meciul de tineret Serbia - Anglia

UEFA anchetează violenţele şi scandările rasiste de la meciul de tineret Serbia - Anglia
Sursa foto: Foto: irn.co.uk
de N.B.    |    18 Oct 2012   •   14:28

UEFA a anunţat deschiderea unei proceduri disciplinare ca urmare a incidentelor de la meciul de tineret Serbia - Anglia, din manşa retur a barajului pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2013, încheiat cu o încăierare generală şi scandări rasiste la adresa jucătorilor de culoare din naţionala engleză, informează AFP.

Ministrul englez al Sporturilor, Hugh Robertson, a cerut oficial UEFA să sancţioneze sever Serbia pentru insultele rasiste pe care fanii le-au adresat jucătorilor din naţionala Albionului, la meciul retur din barajul de calificare la Campionatului European de tineret, disputat, marţi, la Krusevac.



"Rasismul este inacceptabil sub toate formele sale şi trebuie eradicat", a spus Robertson, precizând că aşteaptă "sancţiuni severe împotriva celor găsiţi vinovaţi de manifestări raisite" din partea oficialilor UEFA.

Şi premierul David Cameron a cerut UEFA să reacţioneze cu putere după incidentele de la Krusevac. Potrivit purtătorului său de cuvânt, Cameron s-a arătat "consternat" când s-au auzit din tribune strigăte care imitau sunetele maimuţelor la adresa jucătorilor englezi de culoare, dar şi de altercaţiile de la finalul meciului.

Danny Rose, fotbalistul cel mai vizat de strigătele suporterilor a fost eliminat după ce a degajat nervos balonul. Arbitrul i-a arătat cartonaşul roşu, deşi echipele se îndreptau către vestiare deja. Fotbaliştii englezi au fost atacaţi cu obiecte aruncate din tribune, iar sunetele care imită maimuţele i-au însoţit până la ieşirea de pe teren.



Ministrul sârb al Sporturilor, Alisa Marici, a "condamnat ferm", miercuri, "provocările şi insuletele" rasiste la adresa jucătorilor din naţionala Angliei în meciul cu Serbia din barajul CE de tineret, în timp ce federaţia de la Belgrad neagă faptul că ar fi avut loc manifestări rasiste la Krusevac.

"Din nefericire, în cel de-al patrulea minut al prelungirilor, după golul marcat de oaspeţi, scene regretabile au putut fi văzute pe teren. În timp ce majoritatea jucătorilor englezi celebra marcarea golului, fotbalistul cu numărul 3, Danny Rose, a avut un comportament nepotrivit, nesportiv şi vulgar la adresa spectatorilor aflaţi în tribunele stadionului din Krusevac, iar arbitrul i-a arătat cartonaşul roşu. Acesta a fost momentul începerii incidentelor, care apoi au luat amploare. Însă a face o legătură între aceste incidente - o încăierare între membrii celor două echipe - şi rasism nu are nicio acoperire şi noi considerăm drept răuvoitoare o astfel de interpretare", a precizat FSS.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close