Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Bătaia dintre Ghionea şi Lucescu, epilogul unei înfrângeri lamentabile a Stelei la Braşov, scor 1-0 (VIDEO)

Bătaia dintre Ghionea şi Lucescu, epilogul unei înfrângeri lamentabile a Stelei la Braşov, scor 1-0 (VIDEO)

Bătaia dintre Ghionea şi Lucescu, epilogul unei înfrângeri lamentabile a Stelei la Braşov, scor 1-0 (VIDEO)
Sursa foto: lacatus
08 Mar 2009   •   17:44

FC Braşov a obţinut victoria pe care şi-a dorit-o atât de mult în faţa Stelei, la capătul unui meci în care, deşi nu s-a jucat în nocturnă, fotbalul a părut a fi mai tot timpul în umbră. Meciul nu a fost spectaculos, ocaziile au apărut cu greu iar singurul gol al partidei a fost marcat de Octavian Abrudan pentru formaţia lui Răzvan Lucescu, în minutul 72. În ultimul minut de joc nervii steliştilor au cedat, iar căpitanul Ghionea a sărit la bătaie cu Lucescu Jr, jandarmii oprind cu greu declanşarea unei bătăi generale.
Meciul a fost unul foarte slab pentru stelişti, dar oarecum normal prin comparaţie cu unele meciuri făcute de echipa din Ghencea în ultimele luni. Jucători de echipa naţională precum Ghionea, Goian sau Nicoliţă s-au văzut de multe ori depăşiţi sau au gafat punându-şi echipa în dificultate. Semnele nu erau bune nici înaintea partidei. Antrenorul oaspeţilor, braşoveanul Marius Lăcătuş, a trebuit să urmărească meciul din tribună după eliminarea din etapa precedentă, cu FC Vaslui, iar steliştii au fost nevoiţi la o oră despre care au declarat toată săptămâna că nu le convine, ora 15:00.
Răzvan Lucescu l-a lăsat pe bancă pe jucătorul pe care l-a criticat toată perioada de pregători, Sburlea, în timp ce "Fiara" a surprins, neincluzându-i pe Dayro Moreno şi pe Lovin în primul "unsprezece". Prima decizie ar fi fost una foarte inspirată dacă ar fi fost menţinută până la capăt, Dayro intrând după pauză şi stricând, practic, toate fazele la care a participat. Prima prepriză a fost mai degrabă tensionată decât spectaculoastă. Dacă Braşovul a avut o ocazie mai mare la lovitura liberă a lui Cătălin Munteanu din minutul 24, steliştii nu au reuşit aproape nimic în atac, Coman având viaţă uşoară.
Tot braşovenii au fost mai periculoşi şi după pauză, atunci când "roş-albaştrii" au avut slaba inspiraţie de a trimite către nou-intratul Dayro Moreno pasele în atac, acesta fiind deposedat în mai multe situaţii clare de fundaşii lui Răzvan Lucescu. Roman trimite peste poartă pentru "stegari" în minutul 50, iar Bogdan Stancu ratează ocazia meciului pentru echipa din Ghencea cinci minute mai târziu, când Kapetanos recuperează o minge, pasează, iar "Motanul" trimite peste transversală din 9 metri.
FC Braşov şi Steaua erau echipele din Liga 1 cu cele mai multe partide terminate la egalitate, câte 9, dar acest meci nu avea să se înscrie în acelaşi tipar. În minutul 74, Octavian Abrudan a profitat de o respingere neinspirată a lui Dayro Moreno în careul Stelei după o lovitură liberă bătută de Măldărăşanu şi a venit la colţul lung, bătându-l pe Zapata cu un şut din plonjon.

Massimo Pedrazzini a încercat să revitalizeze atacul militarilor după acest şoc şi l-a introdus în teren pe Liţu în locul lui Bogdan Stancu, dar nici această mutare nu a avut efect pe tabelă şi meciul s-a încheiat cu o mare victorie pentru FC Braşov, echivalentă cu revenirea în cursa pentru un loc de Cupa Uefa. Steaua, în schimb, îşi poate lua gândul de la titlul de campioană în acest sezon.
Singurul eveniment notabil care s-a intrâmplat apoi a fost încăierarea generală din minutul 90. Atunci, unele guri spun că Dayro Moreno ar fi primit un pumn de la cineva, iar căpitanul stelist, Sorin Ghionea, a sărit la gâtul tehnicianului Răzvan Lucescu. Conflictul a fost oprit cu greu de forţele de ordine şi de jucătorii celor două echipe.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close