Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Comitetul Executiv a votat împotriva retrogradării Timişoarei şi a Bistriţei. Mircea Sandu se opune

Comitetul Executiv a votat împotriva retrogradării Timişoarei şi a Bistriţei. Mircea Sandu se opune

Comitetul Executiv a votat împotriva retrogradării Timişoarei şi a Bistriţei. Mircea Sandu se opune
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iun 2011   •   16:31

Haos total la Casa Fotbalului. Deşi nu au primit licenţa pentru viitorul sezon, Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor vor putea evolua în Liga I, în urma votului membrilor Comitetului Executiv.

Azi s-a votat în Comitetul Executiv ca Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor să joace în sezonul viitor în Liga I. Dumitru Dragomir a propus la rubrica diverse să se voteze pentru ca în următorii trei ani să nu se mai ţină cont de manulalul de licenţiere şi pentru rămânerea în Liga I a echipelor FC Timişoara şi Gloria Bistriţa. S-a aprobat, cu 9 voturi pentru, 2 abţineri şi 2 împotrivă. Eu şi domnul Marius Stan am fost împotrivă”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele AFAN, pentru Mediafax.

Conform Gazetei Sporturilor, şedinţa s-a încheiat cu un scandal în toată regula, Mircea Sandu susţinând că membrii Comitetului Executiv nu ar fi avut dreptul la un astfel de vot. După ce s-a sfătuit cu Andrea Traverso, directorul UEFA pentru Licenţierea Cluburilor şi Fair-Play-ul Financiar, preşedintele FRF a anunţat că decizia finală în acest caz va putea fi luată doar de către TAS.

De altfel, într-un comunicat oficial, FRF a anunţat că „a fost modificat şi completat, în conformitate cu Statutele FIFA, UEFA şi FRF, Regulamentul Naţional de Licenţiere a Cluburilor şi de Fair-Play Financiar, astfel încât, cu intrare în vigoare imediată, hotărârile Comisiei de Apel a sistemului naţional de licenţiere a cluburilor, în ceea ce priveşte licenţa necesară participării în competiţiile interne, să poată fi atacate la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne”.

Decizia luată de Comitetul Executiv va fi atacată în istanţă de Dumitru Costin şi Marius Stan, preşedintele Oţelului.

Eu am votat împotriva menţinerii în prima ligă a echipelor Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa, pentru că trebuie respectate aceleaşi principii şi aceleaşi reguli pentru toată lumea. Deşi Marius Stan a prezentat opinia a 14 cluburi din Liga I care doreau să se ţină cont în continuare de manualul de licenţiere, s-a pus în mişcare maşinăria de vot, ceea ce a condus la acest abuz. În conformitate cu statutul Federaţiei Române de Fotbal, am decis împreună cu domnul Marius Stan să contestăm în instanţă această hotărâre. Avem acest drept pe care îl vom exercita”, a explicat Costin.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close