Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dan Petrescu: Nu mergem în Champions League să facem schimb de tricouri

Dan Petrescu: Nu mergem în Champions League să facem schimb de tricouri

Dan Petrescu: Nu mergem în Champions League să facem schimb de tricouri
Sursa foto: dan petrescu
14 Sep 2009   •   15:19

Supriza campionatului Unirea Urziceni şi Dan Petrescu îşi fac debutul în Liga Campionilor în compania granzilor. Promovată acum trei ani în Liga 1, Unirea şi-a depăşit propriile obiective, scrie site-ul UEFA, reuşind să joace din acest an contra Sevilla FC, Rangers FC şi VfB Stuttgart în Grupa G.
Fostul jucător al lui Chelsea FC declară însă că a preluat modelul lui Sir Alex Ferguson de la Manchester
"Când am ajuns la echipă, în 2006, nu mi-a plăcut cum mergeau lucrurile şi am decis să schimb mulţi jucători. Am vândut 24 de fotbalişti şi am cumpărat 22 - a rămas doar un jucător din echipa dinainte să o preiau eu (Epaminonda Nicu). Exemplul pe care l-am urmat a fost Manchester United, grupare la care antrenorul are cuvântul decisiv în toate achiziţiile şi vânzările de jucători, nu decide conducerea clubului pentru el", a spus Petrescu pentru site-ul uefa.
Acesta explică că ?Unirea este singurul club unde antrenorul are autoritate. Jucătorii au devenit mai puternici pentru că le-am explicat: ŤTe-am dorit aici.. nu doar te-am găsit aici. Eu cred în tineť. Jucătorii nu trebuie să meargă la Sevilla, Stuttgart sau Glasgow doar pentru a face schimb de tricouri. Unii fotbalişti români fac asta - aşteaptă fluierul final ca să facă schimb de tricouri cu vedetele. Însă nu şi echipa mea. Noi vom merge peste tot ca să câştigăm".
Unirea Urziceni va întâlni, miercuri, în deplasare, echipa FC Sevilla, în primul său meci din grupa G a Ligii Campionilor. "Primul meci este cel cu care nu-mi doream să începem. Sevilla are experienţă în competiţiile europene şi va porni ca marea favorită. Ştim că nu le putem oferi spaţii spaniolilor pentru că sunt foarte puternici şi foarte buni la loviturile libere. Dar în fotbal se pot întâmpla multe", a precizat Petrescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close