Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dică o califică pe Steaua în finala Cupei României după o pauză de 12 ani

Dică o califică pe Steaua în finala Cupei României după o pauză de 12 ani

Dică o califică pe Steaua în finala Cupei României după o pauză de 12 ani
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Mai 2011   •   22:45

Steaua s-a calificat în finala Cupei României, după ce a reuşit să încheie la egalitate, scor 1-1, returul cu FC Braşov disputat sub Tâmpa. Ambele goluri au fost înscrise pe finalul celor două reprize. Ilyes a deschis scorul din penalty înainte de pauză, pentru ca Dică să înscrie golul care îi duce pe roş-albaştrii în ultimul act în minutul 86.

 
Steaua a început meciul în jumătatea gazdelor, cu Marinescu, luft în mijlocul careului, şi Tănase, şut moale pe centru, având primele şanse de a marca. Deşi au continuat să deţină iniţiativa, roş-albaştrii nu au mai reuşit să se apropie periculos de poarta lui Marc. 
 
De partea cealaltă, braşovenii s-au apărat calm, organizat şi au dat senzaţia că nu sunt foarte interesaţi de ofensivă. Însă atunci când au accelerat, Viveiros şi Cristescu i-au dat mari emoţii lui Tătăruşanu. Între cele două şanse ale formaţiei de sub Tâmpa s-a intercalat şutul lui Marinescu, reţinut fără probleme de Marc.
 
Ceea ce părea a fi un final liniştit de repriză a fost întrerupt de henţul în careu comis de Brandan. Ilyes a transformat penaltyul fără probleme şi echipa lui Conceicao a intrat astfel la vestiare cu avantaj pe tabelă, deşi bucureştenii s-au năpustit spre careul galben-negrilor, dar fără a avea o idee clară de joc şi cu baloane aruncate la întâmplare.
 
Repriza a doua a început cu o mare ocazie a lui Tănase şi cu Braşovul începând să sape tranşeele din faţa careului pe care s-a aşezat tot mai serios odată cu trecerea timpului. Steaua a încercat pe toate părţile să ameninţe poarta lui Marca, singurul care a reuşit acest lucru fiind Dică, mai întâi printr-o execuţie superbă din lovitură liberă care a lovit bara, apoi cu o lovitură de cap reţinută fără emoţii de goalkeeperul ardelenilor.
 
Olăroiu a ordonat de la tribuna oficială ofensiva totală, Emeghara fiind înlocuit cu Maicon. Brazilianul s-a dovedit util cu cinci minute înainte de final, când l-a lăsat pe Szekely singur cu Marc, dar fostul jucător al Oţelului a trimis în peluză. Dar, peste numai câteva secunde, Dică a tras superb de la marginea careului şi portarul gazdelor nu a mai putut interveni. Nervii braşovenilor au cedat, Teixeira fiind eliminat, în timp ce roş-albaştrii au ştiut să păstreze rezultatul care le permite să joace prima finală de Cupa României după o pauză de 12 ani. 
 
FC Braşov: Marc - Rusu, Oros, Majernik, Cr. Ionescu - Toloza, Ilyes, Cristescu (Voicu 84), Viveiros (Cardoso 63), Chipciu (Distefano 71) - Teixeira
 
Steaua: Tătăruşanu - Emeghara (Maicon 77), Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Nicoliţă, Marinescu (Răduţ 53), Brandan, Tănase (Szekely 72) - Dică, Bilaşco.

×
Subiecte în articol: steaua FC Brasov Cupa Romaniei Nicolae Dica
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close