Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dragomir vorbeşte pe larg despre fotbalul românesc. "Da, am ajutat DNA cu acte despre Becali" (VIDEO)

Dragomir vorbeşte pe larg despre fotbalul românesc. "Da, am ajutat DNA cu acte despre Becali" (VIDEO)

Dragomir vorbeşte pe larg despre fotbalul românesc. "Da, am ajutat DNA cu acte despre Becali" (VIDEO)
Sursa foto: Dumitru Dragomir
15 Apr 2010   •   10:53

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a vorbit joi la Antena 3 despre problemele de actualitate din fotbalul românesc. Oficialul de la Ligă nu a ratat nici această ocazie să vorbească despre ilegalităţile comise de Gigi Becali, cu care se află în conflict deschis, dar nici despre cazul "Varga-Bălan". Dragomir spune că Rapid a greşit în mai multe feluri şi, chiar dacă LPF le acorda celor doi dreptul de joc la meciul cu FC Timişoara, echipa tot ajungea să piardă meciul cu 3-0.
"Merg în acest scandal pana la aflarea adevărului. Merg până în justiţie. N-am mers la DNA eu, dar a venit de la DNA cineva la secretarul general al LPF şi ei m-au anunţat. Avocaţii mi-au zis că suntem obligaţi să le punem la dispoziţie toate documentele. Am ajutat în limita legii, aşa cum mi s-a cerut, atunci când Becali a preluat clubul. Văzând că Steaua nu mai are bani şi Gigi Becali avea bani, poate şi eu l-am influenţat să cumpere clubul. L-am influenţat şi i-am zis ce va fi Steaua pentru el, e un brand extraordinar care face din oricine un om cunoscut în ţara. Datorită Stelei şi lui Vadim el a ajuns europarlamentar.", a declarat Dumitru Dragomir la Antena 3.
Dragomir: "DNA a venit la mine, nu invers"

Dragomir despre cum l-a ajutat pe Becali să preia Steaua

"Am calitatea să îl trimit la comisii pe Becali pentru sugestiile pe care le face, pentru insinuări. Pentru declaraţiile că aş lua bani de la Iancu îl chem la comisii. De unde ştie el că ia Timişoara primul loc. Cine ştie că ia Steaua, Rapidul, Vasluiul sau CFR Cluj. Dar Timişoara ce opţiune să aibă? Joacă la Steaua acasă, etc. Nu justifică cele spuse deci îl chem la comisii.", şi-a continuat Dragomir ameninţărila la adresa noului său rival, Gigi Becali.
Preşedintele LPF a vorbit şi despre altă latură a acestui scandal, felul în care conflictul este reflectat în mass-media.
"Dar mass-media trăieşte din scandalurile acestea. Mass-media savurează şi abia aşteaptă scandalurile. Oricum, depinde valoarea unui jucător de cearta lui Becali cu Dragomir? Nu cred."
"Guvernul nu ajută deloc fotbalul de 20 de ani"
Trecât la o altă problemă, Dumitru Dragomir a criticat politica guvernelor de după Revoluţie şi felul în care acestea (nu) au susţinut sportul şi, în special, fotbalul. Ca exemplu pozitiv, Dragomir i-a indicat pe unguri, care au făcut investiţii masive în ultima vreme.
"Nu există performanţe mari nici la nivel de echipă naţională şi de club pentru că în ultimii 20 de ani Guvernul n-a făcut baze sportive, centre de copii cum au făcut ungurii. Au făcut 55 de copii şi juniori în Ungaria, dar Guvernul Roman n-a dat un leu pentru fotbal. Singurul lucru făcut a fost dăramarea stadionului vechi şi construirea celui noi. Dar s-au distrus peste 320 de terenuri de fotbal şi nu s-a construit unul.", s-a plâns preşedintele LPF.
Dragomir crede că felul în care sunt conduse cluburile de fotbal din România, de câte un patron atotputernic, nu este cel optim şi dă ca exemplu cluburile Real Madrid şi Barcelona.
"Prefer să nu fie cluburile conduse de câte o persoană. Eu vreau să fie ca în Occident, unde cluburile sunt conduse altfel. În Italia pot fi şi un patron şi 100. Dar cel mai bine e ca la Real Madrid şi Barcelona, unde există acţionariat.", a încheiat şeful Ligii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close