Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Argeş pică în Liga II! Surse din LPF îi văd pe piteşteni 99,99% retrogradaţi, iar Gaz Metan se salvează

FC Argeş pică în Liga II! Surse din LPF îi văd pe piteşteni 99,99% retrogradaţi, iar Gaz Metan se salvează

FC Argeş pică în Liga II! Surse din LPF îi văd pe piteşteni 99,99% retrogradaţi, iar Gaz Metan se salvează
Sursa foto: fc arges
16 Iun 2009   •   15:03

Piteştenii nu scapă de ce se temeau cel mai rău, şi vor fi retrogradaţi la masa verde în Liga a II-a, deşi rezultatele înregistrate de echipă au adus locul al zecelea în clasament. Surse din Liga Profesionistă de Fotbal citate de Mediafax au anunţat marţi că scandalul de dare şi luare de mită care îl are în prim-plan pe patronul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, va aduce retrogradarea lui Cristi Tănase şi compania. Veste excelentă pentru Gaz Metan Mediaş, care deşi retrogradată pe teren, rămâne şi sezonul viitor în Liga I.
"FC Argeş va fi retrogradată în proporţie de 99,99 la sunt pentru scandalul în care este implicat patronul, dar şi mai mulţi arbitri. A fost o propunere, la un moment dat, să înceapă campionatul cu FC Argeş în Liga I şi să luăm o decizie după ce instanţa va da un verdict final în acest caz, însă dacă sentinţa se dă peste două luni ce facem? Retrogradăm atunci FC Argeş şi aducem Gazul din Liga a II-a? În plus, conform regulamentului, oferirea de stimulente se sancţionează", a declarat sursa din LPF pentru Mediafax.
Sursa respectivă a ţinut să infirme o altă variantă care începuse că prindă tot mai mulţi adepţi în ultimele zile, aceea că FC Argeş va fi doar penalizată cu 6 puncte şi va rămâne în Liga I. Potrivit regulamentului, o astfel de pedeapsă nu este posibilă:
"Am tot auzit în ultima vreme că FC Argeş ar rămâne în prima ligă după ce va fi penalizată cu 6 puncte, însă acest lucru nu este posibil, întrucât articolul 60, aliniatul 1 din regulamentul disciplinar este foarte clar în acest sens", a explicat sursa.
Cazul va fi judecat la Comisia de Disciplină care, începând cu sfârşitul sezonului recent încheiat, nu mai aparţine de FRF, ci de LPF.
Patronul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, a fost arestat preventiv pe 14 aprilie, după ce a fost chemat în primă instanţă la audieri la serviciul terirorial al DNA Piteşti. Pe lângă Penescu au mai fost trimişi după gratii în timpul cercetărilor şi colaboratori ai săi, Cristian Libertatu şi Liviu Făcăleaţă, dar şi pe fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close