Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Braşov - Dinamo 0-1. Andrei Cristea îşi conduce echipa spre victorie

FC Braşov - Dinamo 0-1. Andrei Cristea îşi conduce echipa spre victorie

FC Braşov - Dinamo 0-1. Andrei Cristea îşi conduce echipa spre victorie
Sursa foto: andrei cristea
18 Oct 2009   •   19:53

Meciul de la Braşov, unul dintre derby-urile etapei, se poate spune că nu este decât ultimul act al unui război ce durează de mai multe zile între conducerile celor două echipe. Dinu Gheorghe şi Cristi Borcea, care s-au călcat pe bătături toată săptămâna, au încins spiritele înaintea partidei de sub Tâmpa iar rezultatul a fost un meci foarte animat. În mare nevoie de puncte, echipa antrenată de Ion Marin forţa revenirea în "zona europeană" a clasamentului.
Ocaziile au fost în partida de la Braşov la discreţie, Torje, Andrei Cristea şi Dorel Zaharia făcându-le portarilor zile negre. Gabi Torje şi Ionuţ Voicu i-au testat repede pe Coman şi Dolha cu şuturi de la marginea careului, dar aceştia au fost la post. Zaharia a fost şi el aproape de a perfora poarta "câinilor", dar Dolha a fost stăpân pe propriile reacţii şi a respins excelent.
La poarta cealaltă, Andrei Cristea arăta că este în formă mare şi, după o pasă luminoasă, cu exteriorul, a lui Torje, ex-stelistul a aşteptat ca mingea să cadă şi apoi a trimis-o cu capul, din plonjon, în poartă. Coman nu a putut scoate, iar scorul era 1-0 în minutul 27. Cristea a fost aproape de a le mai da o lovitură braşovenilor şi, marcat strâns de un fundaş la marginea careului, a trimis doar el ştie cum un lob peste coman, care a lovit bara şi a fost apoi aproape de a intra în poartă. Noroc pentru echipa lui Viorel Mondovan.
Cu toate acestea, "sterarii" nu s-au predat şi au continuat să pună probleme la poarta lui Coman şi au pus mari probleme prin Ilyeş şi Hadnagy, autorii unor ratări notabile.
Spectacolul a fost la el acasă pe Stadionul "Tineretului" şi în repriza secundă, când Andrei Cristea, Torje şi Zaharia au ratat mari ocazii. Cel din urmă a avut ghinionul ca şutul său să fie deviat peste poarta goală. Dolha a mai salvat la un şut al lui Sburlea iar atunci când portarul era depăşit Ilyeş nu a putut profita. Pe contraatac, Cristea se făcea de râs cu o reluare slabă într-o situaţie mai mult decât clară de gol.
Cea mai mare ocazie a Braşovului a venit în minutul 88, când Mihai Roman, intrat pe teren în repriza secundă, a trimis din afara careului o torpilă chiar sub bară. Dolha nu este, însă, un portar oarecare, şi a mai avut o intervenţie magistrală, păstrând Dinamo la conducere în ciuda dominării autoritare a echipei ardelene.
Ultima fază notabilă a partidei a fost eliminarea fundaşului dinamovist Scarlatache, pentru primirea celui de-al doilea cartonaş galben. Rezultatul de 0-1 îi aduce lui Dinamo trei puncte preţioase şi depăşirea Braşovului în clasament, 17 puncte faţă de 16 cât are echipa lui Viorel Moldovan.
Formaţiile de joc
FC Braşov: 1. Coman - 2. Rui Duarte, 4. Abrudan, 55. Nuno Diogo, 3. Ezequias - 20. Voicu (14. Roman '62), 27. Măldărăşanu, 10. Ilyes, 7. C. Munteanu (18. Cristescu '78) - 11. Zaharia, 9. Hadnagy (21. Sburlea '65). Antrenor: Viorel Moldovan.
Dinamo: 12. Dolha - 25. Scarlatache, 18. Goian, 30. Tamaş, 3. Pulhac (2. Diabate '45) - 22. Torje, 5. Kone, 29. N'doye, 20. Adrian Cristea - 17. Andrei Cristea (4. Moţi '85), 10. Alexe (99. Cl. Niculescu '78). Antrenor: Ion Marin.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close