Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Fierbe Moldova: derby-ul FC Vaslui - Poli Iaşi deschide vineri etapa din Liga 1

Fierbe Moldova: derby-ul FC Vaslui - Poli Iaşi deschide vineri etapa din Liga 1

Fierbe Moldova: derby-ul FC Vaslui - Poli Iaşi deschide vineri etapa din Liga 1
Sursa foto: Lucian Burdujan
06 Mar 2009   •   12:36

Primul meci din etapa a 19-a a Ligii 1 este, totodată, şi unul dintre cele mai tensionate. Meciul FC Vaslui - Poli Iaşi este considerat de mulţi derby-ul Moldovei şi este, pentru suporterii celor două echipe, cea mai importantă partidă a anului. Un duel interesant va fi şi în al doilea meci al zilei de vineri, când Farul se va deplasa în Giuleşti, stadion pe care, nu de puţine ori, a reuşit să scoată rezultate pozitive şi să încurce Rapidul.
Partida dintre FC Vaslui şi Politehnica Iaşi a fost întotdeauna unul foarte tensionat, îndiferent dacă s-a jucat în prima divizie sau în ligile inferioare. Jucătorii ştiu acest lucru şi partidele dintre cele două echipe sunt, de obicei, spectaculoase. Meciul de vineri, disputat la Vaslui, va fi unul foarte important pentru cele două formaţii şi datorită situaţiei din clasament. Echipa patronată de Adrian Porumboiu are 26 de puncte şi are nevoie de o victorie pentru a putea spera, în continuare la Cupa Uefa. În schimb, Iaşi-ul lui Bergodi nu stă deloc bine în clasament, situându-se pe prima poziţie care duce în liga secundă. Antrenorii sunt, de asemenea, noi la echipele lor şi trebuie să le dovedească patronilor că numirea lor pe postul de tehnician a fost inspirată.
Rapidul lui Nicolae Manea şi Marian Rada va avea un meci teoretic uşor împotriva Farului din Constanţa, pe Stadionul Giuleşti. A doua partidă a zilei pune faţă în faţă două echipe cu obiective diametral opuse, Rapidul sperând încă, cel puţin la nivel declarativ, la titlul de campioană. Adversarii speră să evite retrogradarea şi au şanse bune de a reuşi acest lucru, fiind situaţi pe locul al 12-lea în Liga 1, ce-i drept la doar trei lungimi de prima echipă de pe poziţie retrogradabilă. Este de aşteptat ca "feroviarii" să atace din primul minut în partida cu Farul, ştiind că această echipa le-a mai încurcat planurile şi în trecut. Joao Paolo Andrade şi Nicolae Grigore sunt suspendaţi pentru această partidă.
Toate partidele programate în Etapa a 19-a din Liga 1:

Vineri:

FC Vaslui - Poli Iaşi

Rapid - Farul Constanţa

Sâmbătă:

Gaz Metan Mediaş - Dinamo

CS Otopeni - Oţelul Galaţi

Gloria Buzău - CFR Cluj

Universitatea Craiova - Gloria Bistriţa

Duminică:

FC Braşov - Steaua

FC Argeş - Unirea Urziceni

Pandurii Tg-Jiu - FC Timişoara

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close