Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gică Popescu: "Aşa cum am zis, Dinamo a transferat rebuturi de afară. Nu puteau câştiga campionatul aşa!"

Gică Popescu: "Aşa cum am zis, Dinamo a transferat rebuturi de afară. Nu puteau câştiga campionatul aşa!"

Gică Popescu: "Aşa cum am zis, Dinamo a transferat rebuturi de afară. Nu puteau câştiga campionatul aşa!"
Sursa foto: gheorghe popescu
01 Iun 2009   •   17:53

Fostul căpitan al echipei naţionale a României, Gheorghe Popescu, nu a fost surprins de faptul că Dinamo a pierdut campinatul, dar nici nu se aştepta ca Unirea Urziceni să se încununeze campioană. "Baciul" consideră că fotbaliştii transferaţi de Dinamo nu sunt de valoare din moment ce nu au confirmat "afară". Mai mult, Popescu îi vede pe dinamovişti lipsiţi de motivaţie, una dintre condiţiile esenţiale ale performanţei sportive.
"Ce s-a întâmplat aseară demonstrează că nu e nevoie doar de un lot valoros. E nevoie de un tehnician foarte bun, e nevoie de continuitate, de muncă, de disciplină. Chiar dacă Unirea nu avea pe hârtie un lot la fel de valoros ca Dinamo, ca Steaua, a demonstrat că prin dăruire pot compensa. Diferenţa în acest campionat a făcut-o Dan Petrescu.", a precizat Popescu la sportro.
Gheorghe Popescu a făcut valuri în Liga I în iarnă, atunci când a declarat că Dinamo a transferat numai rebuturi, punându-şi în cap conducerea clubului dinamovist, care a replicat că toţi jucătorii luaţi sunt de echipa naţională. Între timp, Dinamo a ajuns aproape de luat tilul dar a clacat pe final şi, cu o etapă înainte de final, nu mai are nici o şansă de a se impune. Popescu vede în acest lucru o confirmare a vorbelor sale din trecut:
"Dinamo a vrut să facă performanţă cu jucători refuzaţi afară. Dacă iei astfel de jucători, nu poţi să ai mari pretenţii. Aceştia au venit lipsiţi de motivaţie, dacă erau motivaţi, ar fi rămas în străinătate, nu s-ar fi întors în Ştefan cel Mare",a precizat "Baciul", potrivit prosport.
Dan Petrescu ar trebui să facă deja pasul spre o echipă mai mare, crede fostul căpitan al Barcelonei din perioada 1995-1997. Popescu este de părere că Unirea nu poate să reediteze performanţa cuceririi titlului anul viitor, şi crede că fostul său coleg de la echipa naţională poate ajunge antrenor la o echipă mare:
"E clar că Dan Petrescu nu va mai putea repeta această performanţă fantastică la Urziceni. Cu tot respectul pentru lotul Unirii, dar aceştia nu au cum să-şi apere trofeul. Dan trebuie să fie conştient că trebuie să facă pasul spreo echipă mult mai mare. Visul lui e să ajungă la Chelsea, e bine să aibă astfel de targeturi, când îşi propui astfel de obiective, vei reuşi".
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close