Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gloria Bistriţa - Rapid 3-2: Dubla lui Cavalli şi greşeala lui Coman îi îngroapă pe giuleşteni

Gloria Bistriţa - Rapid 3-2: Dubla lui Cavalli şi greşeala lui Coman îi îngroapă pe giuleşteni

Gloria Bistriţa - Rapid 3-2: Dubla lui Cavalli şi greşeala lui Coman îi îngroapă pe giuleşteni
18 Mar 2011   •   22:31

Gloria Bistriţa a învins pe teren propriu cu scorul de 3-2 pe Rapid într-un meci din etapa a 22-a din Liga I. Cavalli, de două ori, şi Băjenaru, din penalty, au marcat pentru ardeleni, giuleştenii punctând prin Roman şi Herea. În ultimul sfert de oră, echipa lui Şumudică a evoluat în inferioritate numerică şi cu Roman între buturi, după ce Coman a fost eliminat, iar tehnicianul bucureştenilor făcuse cele trei schimbări.

 
Criticat din toate părţile în ultimele zile, Şumudică a ordonat ofensiva totală elevilor săi, care au ratat primele ocazii prin Cesinha, şut respins de Albuţ, şi Roman, bară de la marginea careului. Giuleştenii au continuat să fie echipa mai prezentă în joc şi, în minutul 24, Roman a şutat superb din alergare şi a deschis scorul.
 
Doar şapte minute s-au bucurat oaspeţii, Cavalli reuşind să restabilească egalitatea, după ce Coman a respins cu greutate şutul lui Ciprian Petre, excelent lansat în adâncime. Până la pauză, ambele echipe puteau să preia conducerea. Mai întâi Roman a trimis foarte bine din lovitură liberă, dar Albuţ a oprit mingea din drumul său spre poartă, pentru ca Băjenaru să trimită milimetric pe lângă poarta lui Coman la scurt timp.
 
Repriza a doua nu a fost la fel de animată ca prima parte, dar a compensat prin dramatism. După 20 de minute de joc tern şi plictisitor, bistriţenii au profitat de o greşeală în defensiva giuleşteană şi au trecut în avantaj prin Cavalli, care l-a învins din două încercări pe Coman. După 60 de secunde, Cesinha a trecut pe lângă egalare, trimiţând cu capul puţin alături.
 
Acelaşi Cesinha i-a pasat decisiv lui Herea în faţa porţii, iar mijlocaşul Rapidului a îndeplinit o simplă formalitate pentru 2-2. Egalitatea a durat doar cinci minute, pentru că Dănuţ Coman l-a faultat în careu pe Cavalli şi a fost eliminat. Cum Marius Şumudică făcuse deja toate schimbările, în poarta vişiniilor a trecut Roman, care nu a avut nicio şansă la penaltyul executat perfect de Băjenaru.
 
În inferioritate numerică şi fără portar de meserie pentru ultimul sfert de oră, bucureştenii s-au mulţumit doar să se apere eroic şi să spere la un contraatac norocos. Marea oportunitate s-a ivit în minutul 87, dar Frunză a trimis peste poartă din mijlocul careului. Finalul a adus încă o ocazie uriaşă pentru gazde, bară a lui Iordache, care se impun cu 3-2 şi urcă pe poziţia a noua, cu 27 de puncte. În schimb, Rapid rămâne doar pe locul 6, iar scaunul lui Şumudică începe să tremure serios.
 
Gloria: Albuţ - Achim, Szukala, Corallo, Cafasso, P. Anton (Nalaţi 89), Băjenaru, Mărginean, C. Petre (I. Iordache 79), Al. Tudose, Cavalli
 
Rapid: Coman - Vidanov (Ezequias 62), Marcos Antonio, Glauber, Bozovici, M. Roman, N. Grigore (Spadacio 60), Ş.Grigorie, Cesinha, Herea, Sburlea (Frunză 55).

×
Subiecte în articol: Liga I Gloria Bistrita Rapid
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close